채소껍질 모둠 발효액 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2016년 10월 4일 방송한 요리 채소껍질 모둠 발효액 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.

채소껍질 모둠 발효액

재료
각종껍질(파껍질,파뿌리,사괴껍질,감껍질,더덕껍질,양파껍질,무껍질,연근껍질,감자껍질,고구마껍질) 1kg, 백설탕1kg, 소금 1/2작은술

만드는 법
1. 모든 재료의 껍질을 잘 손질하여 깨끗하게 씻어 모아둔다.
2. 물기를 제거한 재료는 서늘한 곳에 보관한다.
3. 분량의 설탕 중 60%의 일부를 용기 바닥에 2cm두께로 깐다.
4. 위에 덮을 설탕을 남기고 모든 재료 골고루 섞어 버무린 뒤 용기의 70%만 담는다.
5. 남긴 설탕을 재료가 보이지 않도록 덮어 밀봉한다.
6. 덮은 설탕이 30%쯤 남았을 설탕을 2~3회로 나누어 덮어 주고 밀봉한다.
8. 주방에서 생긴 껍질 재료를 그때그때 버무려 항아리 안에 넣어준다.
8. 3개월 후 걸러 원액만 용기에 담아 6개월 이상 숙성시킨다.

방송한 요리 채소껍질 모둠 발효액 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Whole-fermented solution of vegetable bark

material
1kg of white peach, 1kg of white sugar, 1/2 teaspoon of salt (peel, peper, peel, peel, peel, peel, onion peel, peel, root peel, potato peel, sweet potato peel)

how to make
1. Carefully clean the skin of all materials and collect them.
2. Store the moisture-free material in a cool place.
3. Place a portion of 60% of the sugar in a 2 cm thickness on the bottom of the container.
4. Put the sugar on top of the cover, mix all the ingredients evenly, then put only 70% of the container.
5. Cover the remaining sugar with the material invisible.
6. Cover the sugar with about 2% to 3% of the remaining sugar.
8. Put the ingredients from the kitchen into the jar.
8. After 3 months, put the raw juice in the container and aged for more than 6 months.

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