모둠 뿌리채소 밥 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2016년 10월 4일 방송한 요리 모둠 뿌리채소 밥 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.

모둠 뿌리채소 밥

재료
쌀 2컵, 보리쌀 1/2컵, 연근 100g, 마 100g, 우엉 100g, 들기름 1큰술,다시물 1 1/2컵
▶양념장:간장3큰술,다시물1큰술,들기름1큰술,통깨1큰술,청고추2개,홍고추 1개

만드는 법
1. 쌀과 보리쌀은 깨끗하게 씻어 30분정도 불린다.
2. 연근은 껍질을 벗기고 길이로 4등분하고 도톰하게 썬다.
3. 마는 껍질을 벗기고 사방 1cm주사위 모양으로 썬다.
4. 우엉은 칼등으로 껍질을 벗겨 3cm 길이로 곱게 채 썰어 물에 담가둔다.
5. 청.홍고추는 채를 썰어 곱게 다진다.
6. 솥을 달구어 들기름은 두르고 연근,우엉 넣고 볶다가 다시물 조금씩 부어가며 볶는다.
7. 들기름과 재료가 잘 어우러지면 쌀은 위에 얹고 마를 올린 다음 밥물을 쌀이 살짝 잠길 정도만 붓고, 센 불에서 끓인다.
8. 끓어오르면 한 두번 저어주고 뚜껑을 닫고 불을 줄여 8분정도 뜸을 들인다.

방송한 요리 모둠 뿌리채소 밥 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Group roots vegetable rice

material
2 cups of rice, 1/2 cup of boiled rice, 100 g of lotus root, 100 g of hemp, 100 g of burdock, 1 tablespoon of perilla oil, 1 1/2 cup of water
▶ sauce: 3 tablespoons soy sauce, 1 tablespoon water, 1 tablespoon oil, 1 tablespoon sesame, 2 red pepper, 1 red pepper

how to make
1. Rice and barley are washed for 30 minutes.
2. Peel off the lotus root, cut into 4 equal lengths, and cut slices.
3. Peel the skin and cut into 1cm dice everywhere.
4. Peel the burdock with a knife, cut it 3cm long, finely and immerse it in water.
5. Cheong.Honggochu chop the chopped finely.
6. Heat the kettle and stir in the perilla oil, put in lotus root, burdock and fry.
7. If the oil and the ingredients are well mixed, put the rice on the rice and pour the rice, then pour only enough rice to cover the rice.
8. When it boils, stir it once or twice, close the lid, reduce the fire and soak for about 8 minutes.

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