홍두깨살 야채말이 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2016년 1월 6일 방송한 요리 홍두깨살 야채말이 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.

홍두깨살 야채말이

재 료 : 홍두께살100g. 홍고추1개, 부추100g, 팽이버섯1묶음

깻잎 1묶음. 마른찹쌀가루1컵, 꼬지20개

밑간; 올리브유1큰술, 녹차가루1/2작은술, 소금, 후추,

소스 - 간장1/2작은술, 요쿠르트1/2병, 다진마늘1/2큰술 튜브겨자1작은술, 식초 3큰술. 설탕 3큰술. 소금 약간,

만드는 법

1) 홍두깨살은 0.2-3cm두께로 썰어 핏물 빼준다.

2) 핏물뺀 홍두깨살은 올리브유와 녹차가루, 소금과 후추로 간 한다.

3) 홍고추는 채를 썰고 부추는 5cm길이로 팽이도 손질해 둔다.

4) 밑간한 고기에 찹쌀가루를 입히고 고기위에 깻잎을 올리고 야채

올려 돌돌 말아서 꼬지로 마무리를 한 후 기름에 지져낸다.

5) 분량의 소스를 만들어 준다.

6) 접시 가장 자리에 고기를 돌리고 소스와 함께 낸다.

***Tip***

- 홍두깨살은 만두피 정도의 크기로 야채를 싸 줄수 있는 크기이면 좋다

- 고기의 핏물을 충분히 빼주어야 고기의 잡내를 최대한 줄일 수 있다.

- 고기 밑간을 하여 냉장고에 충분히 숙성하면 질감과 맛이 좋아진다.

- 올리브유와 녹차는 단백질을 보존하면 잡내와 연화작용을 도와준다.

- 찹쌀가루을 묻혀 야채를 넣고 요지를 잘 끼워 속이 나오지 않도록 한다.

- 고기를 익힐대 너무 높지 않은 온도에서 충분히 익힌다

- 너무 오래 익히면 야채의 신선함이 적고 물이 생긴다

- 상큼 매콤한 소스가 고기의 맛과 잘 어우러져 홍두께살의 퍽퍽함을 잘 살 려줄 것이다.


방송한 요리 홍두깨살 야채말이 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Red-headed vegetable horse

Material: 100g thick red meat. 1 red pepper, 100 g of leek, 1 bunch of top mushrooms

A bundle of sesame leaves. 1 cup of dry glutinous rice powder, 20 barracudas

Intermediate; 1 tablespoon of olive oil, 1/2 teaspoon of green tea powder, salt, pepper,

Sauce - 1/2 teaspoon, 1/2 bottle of yogurt, 1/2 cup of chopped garlic, 1 teaspoon mustard, 3 tablespoons vinegar. 3 tablespoons of sugar. Salt slightly,

how to make

1) Slice the bean curd into a thickness of 0.2-3cm and drain it.

2) The red pepper flesh, minus the blood, is mixed with olive oil, green tea powder, salt and pepper.

3) Red pepper is cut into chopped and leaned to 5cm length.

4) Put the glutinous rice powder on the meat and put the sesame leaves on the meat.

It rolls up, rolls it, finishes it with a curly, and puts it in oil.

5) Make the amount of the source.

6) Turn the meat on the edge of the dish and bring it with the sauce.

*** Tip ***

- The size of the flounder is about the size of a dumplings.

- It is necessary to remove enough meat to reduce the catch of meat as much as possible.

- If you mature enough in the refrigerator by making the meats, the texture and taste will be better.

- Olive oil and green tea help to catch and soften by preserving protein.

- Put glutinous rice powder with vegetables and put the gauze well so that the inside does not come out.

- I cook enough meat at a temperature not too high.

- If you learn too long, the freshness of vegetables will be less and water will be produced.

- The spicy sauce will blend well with the taste of meat and will give you a good feeling of porkiness.

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