홍두깨 콩나물 냉채
재 료: 불고기용고기 150g, 콩나물200g, 미나리1/2단,녹차물5컵
고기양념; 양파즙2큰술, 청주1큰술, 생강즙1작은술
소 스: 마늘2큰술, 간장4큰술, 식초2큰술 ,설탕1큰술, 참기름2작은술, 두반장1큰술, 소금 약간
만드는 법:
1) 고기는 불고기감으로 준비해 핏물을 뺀다.
2) 홍두깨를 고기양념에 재워 20여분 재워 둔다.
3) 미나리는 줄기만 준비하여 4-5cm길이로 잘라 끓는 물에 식용유 한 방울 넣은후 데쳐낸다.
4) 콩나물은 통통한 것으로 준비해 거두절미 후 끓는 물에 식용유 넣 어 데친다.
5) 홍두께도 끓는 물에 식용유 넣은 후 살짝 데쳐 낸다.
6) 분량의 소스를 만든다.
7) 접시에 홍두께- 콩나물 - 미나리 순으로 담아 소스 올려 낸다.
*** Tip***
- 홍두께살은 지방이 적어 얇아야 더 부드럽게 즐길 수 있다
- 고기의 핏물을 충분히 빼 준다.
- 콩나물과 미나리, 홍두깨살은 끓는 물에 소금과 식용유를 넣고 데치 면 영양손실이 적고 질감이 좋다
- 콩나물은 살짝 데쳐 찬물에 헹구어야 아삭이는 식감이 좋다,
- 소스는 먹기 직전에 버무려야 채소가 물이 생기지 않고 식감이 좋다.
방송한 요리 홍두깨 콩나물 냉채 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Cold bean sprouts cold
Ingredients: 150 grams of beef meat, 200 grams of bean sprouts, 1/2 cup of buttercups, 5 cups of green tea
Meat seasoning; 2 tablespoon onion juice, 1 tablespoon sake, 1 teaspoon ginger juice
Sources: 2 tablespoons of garlic, 4 tablespoons soy sauce, 2 tablespoons vinegar, 1 tablespoon sugar, 2 teaspoons of sesame oil, 1 tablespoon of salt, salt
how to make:
1) Prepare meat with roasted meat and subtract the blood.
2) We put red pepper in meat sauce and put 20 more.
3) Prepare only buttercups, cut into 4-5cm length, put a drop of cooking oil in boiling water, and boil it.
4) Bean sprouts are prepared to be plump and then boiled and boiling water is put into cooking oil.
5) Put the cooking oil in the boiling water and boil it slightly.
6) Make a portion of the source.
7) Put the sauce on a plate - bean sprouts - in order of the buttercups.
*** Tip ***
- Thin thick flesh should be thin so that you can enjoy it more smoothly
- Remove the meat from the meat sufficiently.
- Bean sprouts, buttercups, and red mustard are mixed with salt and vegetable oil in boiling water.
- Bean sprouts are bitten and rinse in cold water.
- Sauce must be cooked just before eating. Vegetables do not get water and texture is good.
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