그릭 요거트
재료: 우유 1리터, 마시는 요거트 1병, 요거트 만들 용기, 전기밥솥 또는 아이스박스 또는 김치통, 뜨거운 물, 종이한지, 고운 체반
용기는 깨끗이 세척해서 식초수로 헹구어 잘 말려둔다
우유에 요구르트를 섞어 용기에 담는다
스티로폼에 용기를 넣고 끓는 물을 용기의 반 정도 넣고 뚜껑을 덮어 8~10시간정도 둔다
요구르트가 완성되면 채반에 한지를 깔고 요구르트를 부어 냉장고에 하루 저녁 둔다
요거트가 단단해지면 꿀과 발사믹식초를 뿌려 그냥 먹거나 빵에 발라 먹는다
방송한 요리 그릭 요거트 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
#####################################
Greek yogurt
Ingredients: 1 liter of milk, 1 bottle of yogurt to drink, container to make yogurt, rice cooker or ice box or kimchi jar, hot water,
The container is cleaned and rinsed with vinegar water to dry well
Mix milk and yogurt in a container.
Place the container on Styrofoam, place boiling water in half of the container, cover it and leave it for 8 ~ 10 hours
Once the yogurt is finished, put a piece of paper on the jug and pour the yogurt and put it in the refrigerator overnight.
If yogurt gets hard, sprinkle with honey and balsamic vinegar, just eat it or eat it on bread.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.