김치 낙지죽
재료
불린 쌀 2컵, 불린 찹쌀현미 1컵, 신김치 3컵, 낙지 2마리, 양파 1/2개, 포도씨유 약간, 참기름약간, 달걀노른자, 김가루, 깨, 소금약간, 물 1리터
만드는 법
1. 김치, 낙지는 송송 썰고 양파는 채 썬다.
2. 냄비에 포도씨유를 두르고 양파를 볶다가 김치를 넣어 충분히 볶는다.
3. 2에 불린 2가지 쌀을 넣어 잘 저으며 끓인다.
4. 쌀알이 잘 퍼지면 낙지를 넣어 살짝 끓여 소금으로 간을 한다.
5. 그릇에 담고 달걀노른자, 참기름, 깨, 김가루를 뿌려낸다.
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Kimchi Octopus porridge
material
2 cups of boiled rice, 1 cup of glutinous rice brown rice, 3 cups of fresh kimchi, 2 pieces of octopus, 1/2 of onion, grape seed oil, a little sesame oil, egg yolk,
how to make
1. Cut kimchi and octopus, and cut onions.
2. Put grape seed oil in a pan, fry the onion, put kimchi and fry thoroughly.
3. Put 2 kinds of rice called 2 and boil well.
4. If the rice flour spreads well, add the octopus and boil it slightly.
5. Place in a bowl and sprinkle egg yolk, sesame oil, sesame, and flour.
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