닭발 육수
재료 : 닭발 500g, 청주 1컵, 양파 1개, 마늘 10쪽, 생강 1톨, 대파 3대, 통후추 10알, 생수 12컵, 굵은 소금 2큰술
1. 닭발은 굵은 소금을 뿌려 바락바락 주물러 물에 헹궈 건진 후, 칼로 잘게 다지듯이 뼈를 두드려 준비한다.
2. 양파는 껍질째 씻어 4등분하고 마늘 생강은 껍질 벗겨 놓는다.
3. 대파는 뿌리까지 깨끗하게 씻어 물기를 털고 5cm 길이로 썬다.
4. 생수를 붓고 양파 마늘 생강 대파 통후추를 넣고 팔팔 끓으면, 닭발을 청주를 붓고 센 불에서 15분, 중간 불에서 15분, 약한 불에서 30분을 끓인다.
5. 국물이 뽀얗게 우러나면 차게 식혀서 기름기를 걷어내고 베보자기에 걸러 맑은 국물을 준비한다.
방송한 요리 닭발 육수 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Chicken broth
Ingredients: chicken 500g, 1 cup of sake, 1 onion, 10 garlic, 1 grated ginger, 3 green onions, 10 spikelets, 12 bottles of water, 2 tablespoons of coarse salt
1. Chicken feet are sprayed with coarse salt, rinse with Barak Barak, rinse with water, and knock the bones as if they are kneaded with a knife.
2. Wash the onions in the skin and quarterly, and garlic ginger is peeled.
3. Wash the roots thoroughly to the root, shake the water and cut to 5cm length.
4. Pour in boiling water, add onion garlic ginger lobsters and boil it, boil chicken broth, and boil it for 15 minutes, 15 minutes in the middle fire, and 30 minutes in the weak fire.
5. When the broth comes out white, cool it down and remove the grease.
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