애호박부침나물 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 5월 19일 방송한 요리 애호박부침나물 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

애호박부침나물

[재료] 애호박 250g, 홍고추 1개, 풋고추 1개, 식용유 적당량

[양념장] 진간장 2T, 다진 파 1/2T, 다진 마늘 1/2t, 설탕 1t, 참기름 1/2T, 깨소금 1T, 식초 1T

1. 연한 애호박은 깨끗이 씻은 뒤 동그란 모양을 살려 0.5cm 두께로 썬다.

2. 붉은 고추와 풋고추는 반으로 갈라 씨를 톡톡 털어대고 곱게 다진다.

3. 실파는 뿌리를 자르고 누런 잎을 벗겨낸 뒤 흐르는 물에 씻어 물기를 거두고 송송 썬다.

4. 준비한 양념장 재료를 순서대로 넣고 고루 섞어 양념장을 만든다.

5. 달군 팬에 기름을 살짝 두르고 애호박을 겹치지 않도록 얹어 부친다. 이때 밑이 타지 않게 하려고 기름을 많이 쓰면 개운하지 않으므로 기름은 살짝 뿌리는 정도로 두르고 물을 팬 가장자리로 흘려 넣으며 부치면 파란색 살면서 맛이 한결 깔끔하다. 부쳐낸 뒤 한김 식힌다.

6. 넓은 볼어 한김 식힌 애호박과 다진 고추, 실파를 넣은 뒤 (4)의 양념장을 넣고 간이 고루 배도록 무친다.

방송한 요리 애호박부침나물 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Zucchini

[Ingredients] Zucchini 250g, one red pepper, one green pepper, edible oil suitable amount

[Marinade] Soy sauce 2T, chopped 1 / 2T, chopped garlic 1 / 2t, sugar 1t, sesame oil 1 / 2T, sesame seed 1T, vinegar 1T

1. Wash the soft pumpkin thoroughly and cut into 0.5cm thickness using round shape.

2. Cut red pepper and green pepper into half and cut the seeds.

3. Cut the roots and peel off the yellow leaves, wash them in running water, and then drain the water and cut them.

4. Add the prepared sauce ingredients in order and mix them to make sauce.

5. Slip the oil on the pan and put the zucchini on it so that it does not overlap. At this time, if you use a lot of oil in order to prevent burning down, you will not regenerate it. So you can spread oil to the edge of the fan and pour the water into the edge of the fan. After you finish, cool down.

6. Put a large sprinkle of chopped zucchini, chopped red pepper, green onion (4) into the sauce and put it in a bowl.

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