참외껍질 미역냉국
재료: 참외 ¼개, 미역 200g, 홍고추 ⅓개
미역 밑간: 다진 파1TS, 국간장1TS, 참치액1TS, 고운고춧가루2ts, 다진마늘2ts,
냉국 양념: 물(멸치국물) 5컵, 설탕3T, 식초3T, 소금2ts
1. 참외는 껍질째 3mm 두께 정도로 채 썰고 미역은 찬 물에 10~15분정도 불려 놓는다. 홍고추는 동글동글 썰어 찬 물에 씻어 씨를 제거한다.
2 불린 미역은 2cm 길이로 썰어 미역에 밑간 양념을 한다.
3 볼에 냉국 양념을 넣고 채 썬 참외와 밑간한 미역을 넣고 소금으로 간을 한다
방송한 요리 참외껍질 미역냉국 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Melon bark
Ingredients: ¼ of melon, 200g of seaweed, ⅓ of red pepper
Seaweed base: Chopped wave 1TS, soup soy sauce 1TS, tuna liquor 1TS, fine red pepper powder 2ts, chopped garlic 2ts,
Cold soup: 5 cups of water (anchovy soup), 3T of sugar, 3T of vinegar, 2ts of salt
1. Melon slices about 3mm thick on the skin, and seaweed is kept in cold water for 10 ~ 15 minutes. The red pepper is cut into a dongle dongle and rinsed in cold water to remove seeds.
2 Boiled seaweed is cut into 2cm length and seasoned in seaweed.
3 Put the cold soup on the bowl and add the marinated melon and seaweed to the salt.
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