닭 북어찜 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)

MBC 기분좋은날 2015년 10월 5일 방송한 요리 닭 북어찜 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 간단히 소개합니다.

닭 북어찜

재료 : 닭 1마리, 북어포 2마리, 다시마 사방 10cm 2장, 대파 1대, 다진 마늘 1큰술, 마른 홍고추 2개, 식용유

양념장 닭발 국물 3컵, 간장 5큰술, 쌀 조청 2큰술, 다진 파 2큰술, 다진 마늘 1큰술, 참기름 1큰술, 후춧가루

1. 닭은 깨끗하게 손질해서 먹기 좋은 크기로 토막 내어 찬물에 담가 핏물을 빼고 건진다.

2. 손질한 닭에 소금과 후춧가루를 넣고 버무려 밑간한다.

3. 마른 홍고추는 1cm 길이로 썰고 다시마는 찬물에 헹궈 건져 사방 3cm 크기로 썬다.

4. 북어포는 물에 살짝 불려 씻어 물기를 빼고 3cm 길이로 자르고, 뒤쪽에 칼집을 넣어준다.

5. 닭발 국물은 기름을 없애고 준비하고, 간장과 쌀 조청, 파, 마늘, 참기름, 후춧가루를 넣어 잘 섞어 찜 양념장을 준비한다

6. 식용유를 두르고 마른 홍고추와 다진 마늘을 넣고 닭을 넣어 지지듯이 굽는다.

7. 다른 냄비에 찜 양념장을 닭발 국물만 빼고 담아 끓으면 지져낸 닭과 북어포 다시마를 버무려 조리면서 닭발 육수를 붓고 조린다.

8. 닭과 북어포 다시마가 어우러져 조려지면 대파를 어슷하게 편 썰어 넣고 버무려 담는다.

방송한 요리 닭 북어찜 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Steamed chicken drumstick

Ingredients: 1 chicken, 2 beef cress, 2 10cm long kelp, 1 large chicken, 1 tablespoon chopped garlic, 2 dried red peppers, edible oil

3 cups of sauce broth chicken soup, 5 tablespoons soy sauce, 2 tablespoons rice prawns, 2 tablespoons minced paprika, 1 tablespoon chopped garlic, 1 tablespoon sesame oil, black pepper

1. Chickens are clean, clean and easy to eat, take out the slices, soak in cold water, remove the blood and drain.

2. Add the salt and pepper to the prepared chicken and mix it.

3. Cut dried red pepper to 1cm length, rinse kelp in cold water and cut to 3cm size.

4. Wash your hair with a little water, wash it off, cut it to 3cm length, and put a sheath on the back.

5. Prepare broiler chowder soup with oil, prepare soy sauce, rice jelly, green onion, garlic, sesame oil, and black pepper.

6. Stir in edible oil, add dried red pepper and chopped garlic and bake the chicken as if it is put.

7. Add steamed sauce to other pots. Remove chicken broth and boil. Add chicken broth and buckwheat kelp and boil chicken broth.

8. Chickens and Pekingese kelp are mixed together, and if they are tangled, cut the chickens in a slice and mix them.

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