가지냉채
[재료]
가지 3개
A: 소금 1t, 물 2.5C
[앤쵸비드레싱]
앤쵸비 세로로 잘게 자른 것 3장, 올리브유 3T, 화이트와인 식초(또는 현미식초) 1T
홍고추(씨 제거하여 어슷 썬 것) 1개분, 파슬리 다짐 적당량
[과정]
1. 가지는 꼭지를 떼어내고 길게 4등분 한다. 분량의 A를 섞은 물에 30분 정도 담가둔다.
2. 분량의 앤쵸비 드레싱을 섞어 냉장고에 차게 둔다.
3. 김이 오른 찜기에 물기를 제거한 1을 4~5분간 찐다. 한 김 식힌다.
4. 보관용기에 3의 가지를 가지런히 담는다. 2의 앤쵸비 드레싱을 부어 마리네이드 한다. 냉장 보관하여 먹기 직전에 접시에 담아낸다.
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Chilled cold
[material]
Three branches
A: Salt 1t, water 2.5C
[Anchovy dressing]
Anchovy 3 pieces cut vertically, olive oil 3T, white wine vinegar (or brown rice vinegar) 1T
Red pepper (remove the seeds to remove the eared) 1 minute, Parsley compaction suitable amount
[process]
1. Remove the nipple and divide it into 4 lengths. Let's soak for 30 minutes in water mixed with A.
2. Mix the amount of anchovy dressing and refrigerate in the refrigerator.
3. Steam 1 steamed steaming steam for 4 ~ 5 minutes. Cool one.
4. Place 3 branches in the storage container. Pour 2 anchovy dressing and marinate. Store it in a refrigerator before eating.
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