석류청 돼지고기 오징어조림
[재료] 오징어(큰 것)1마리, 통삼겹살 200g, 대파 1대, 생강 30g
A: 청주 1/2컵, 물 1 1/2컵
B: 설탕3T, 간장1T
석류청, 소금, 후추, 식용유 적당량
1. 오징어는 몸통과 다리를 분리해 내장을 제거하고 깨끗이 씻어둔다.
2. 오징어몸통은 2cm정도 두께로 썰고 다리는 1/2등분한다.
3. 통삼겹은 2-3cm두께로 썬다.
4. 통생강은 채썰어 준비하고 대파 흰 부분은 2cm크기로 썬다.
5. 냄비에 식용유를 두르고, 대파를 넣고 노릇하게 굽다가, 분량의 돼지고기를 넣고 볶는다.
6. 썰어 둔 오징어를 냄비에 넣고 A를 붓고 채썬 생강을 넣어 강불에서 잠깐 끓인다.
7. B를 넣고 뚜껑을 덮어 25-30분정도 약불에서 끓인다.
8. 마지막에 식용유 적당량, 석류청을 넣어 섞은 뒤, 살짝 끓인 후 마무리한다.
방송한 요리 석류청 돼지고기 오징어조림 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Grilled pomegranate blue pork cuttlefish
[Ingredients] 1 squid (large), 200g pork belly, 1 large pork, ginger 30g
A: 1/2 cup of sake, 1 1/2 cup of water
B: sugar 3T, soy 1T
Pomegranate blue, salt, pepper, edible oil Appropriate amount
1. Cuttlefish separates body and legs, removes intestines, and cleans them thoroughly.
2. Cut the squid body to a thickness of about 2 cm and divide the legs in half.
3. Cut 3 to 3cm thick.
4. Tongue ginger should be prepared and cut into 2cm size.
5. Put the cooking oil in the pot, put the green onion and bake to cook, add the amount of pork and fry.
6. Put the sliced squid in a pan, pour A, chop ginger into the pot and boil for a while.
7. Put B, cover and cover for about 25-30 minutes.
8. Finally, add the proper amount of edible oil, pomegranate blue, and boil it.
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