석류청무화과조림
[재료] 무화과 8개, 흰 포도주 800g, 설탕 200g, 스타아니스 2개, 바닐라빈
설탕 200g, 레몬즙 16g, 석류 쥬스 적당량
1. 무화과는 가볍게 씻어서 페이퍼 타올에 잘 닦아낸다. 스타아니스는 2개분(작은봉투면 1개, 큰 봉투면 2개)을 티백에 담아둔다.
2. 범랑냄비에 씻은 무화과를 담고 흰 포도주를 3/2가량 붓는다. 유산지로 뚜껑을 만들어 덮어두고 중앙에 구멍을 뚫어준다. 약불에서 가볍게 끓여준다. 껍질이 말랑말랑 해질때까지 30분 정도 졸여준다.
3. 뚜껑을 덮어서 시럽에 무화과가 완전히 잠기게 한다.
4. 불을 꺼준다.
5. 남은 흰 포도주와를 넣고 석류쥬스를 넣어 끓인다.
6. 도중에 15분에서 20분 사이에 뒤집어 준다. 젓가락으로 찔러서 다 익어서 무화과의 껍질 색깔이 변하고 국물 색깔이 우러나면 설탕(100g)을 넣는다. 바닐라 빈을 넣는다. 설탕(100g) 을 더 넣고 다시 불을 켠다.
7. 24시간 절여둔다.
8. 하루 지난다음 뚜껑을 열고 불을 켠다. 끓기 직전에 설탕(200g)을 다시 넣는다.
9. 불을 끄고 레몬즙을 넣는다. 밀봉한 그릇에 넣고 냉장고에서 5~7일간 보관 가능하다.
10. 졸여진 석류 시럽을 듬뿍 뿌려서 그릇에 낸다.
방송한 요리 석류청무화과조림 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Stewed pomegranate green fig
[Ingredients] 8 figs, 800g white wine, 200g sugar, 2 star anise, vanilla bean
Sugar 200g, lemon juice 16g, pomegranate Juice appropriate amount
1. Wash the figs lightly and wipe them off with a paper towel. Place two pieces of star anise (one small envelope and two large envelopes) in a tea bag.
2. Put the washed figs in a pan and pour about 3/2 of white wine. Cover it with a cap made of heritage and drill a hole in the center. Boil lightly from the fire. Allow for about 30 minutes until the skin becomes soft and smooth.
3. Cover the lid so that the fig is completely submerged in the syrup.
4. Turn off the lights.
5. Add the remaining white wine and pomegranate juice into the boil.
6. Turn it over between 15 and 20 minutes on the way. Chopstick with a chopstick and change the color of the shell of figs, and when the color of the broth comes out, add sugar (100g). I put a vanilla bean. Add more sugar (100g) and turn it on again.
7. Leave it for 24 hours.
8. After a day, open the lid and turn on the light. Just before boiling, add sugar (200g) again.
9. Turn off the fire and add lemon juice. It can be stored in a refrigerator for 5 to 7 days in a sealed bowl.
10. Sprinkle plenty of stolen pomegranate syrup and put it in a bowl.
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