석류겨자소스해파리냉채 레시피 ( 요리법 )

MBC 기분좋은날 2015년 3월 12일 방송한 요리 석류겨자소스해파리냉채 레시피 ( 요리법 )를 간단히 소개합니다.

석류겨자소스해파리냉채

[재료] 해파리 300g, 전복(큰 것) 1개, 고추기름 1t, 꿀 1t, 새우(중간 것) 10a마리, 오이 1개, 단촛물 적당량, 표고버섯 4개, 참기름 1/3t, 간장 1t, 늙은 호박 100g, 꽃소금 약간, 배 1/4개

[석류겨자장] 마늘 다진 것 1/2T, 식초 1T, 석류청 1T, 간장 1/2T, 꽃소금 약간, 연겨자 1T

냄비에 물을 붓고 끓으면 넓은 접시에 해파리를 펴 놓고 끓는 물을 끼얹어서 전체가 1cm, 정도 오그라들게 만든 다음 찬물에 담가서 짠맛을 제거한다. 해파리를 건져서 물기를 짜고 1cm 폭으로 저며 단촛물에 담가 냉장고에 1~2시간 둔다.

전복은 솔로 깨끗이 씻어 숟가락 끝으로 떼어 내장을 제거한 다음 끓는 물에 넣고 슬쩍 데쳐서 건진다. 전복은 저며 썰어서 간장(1/3t), 고추기름(1t), 물엿(1t)을 넣고 조려서 꺼내 식힌다.

새우는 찬물부터 삶아 색이 변하기 시작하면 건져내 식힌다.

오이는 4cm 길이로 토막을 내어 반 갈라 얇게 썬다. 단촛물에 헹궈 건져 물기를 뺀다.

표고버섯은 씻어서 기둥을 떼고 물기를 꼭 짠 다음 1cm 폭으로 썰어 참기름에 볶다가 간장(1/2T)을 조금씩 넣어 조린다.

늙은 호박은 오이 크기로 썰어 끓는 물에 꽃소금을 넣고 살짝 데쳐 건져 얼음물에 담가 식힌다. 단촛물에 헹궈 건진다.

배는 꽃모양으로 찍어서 얇게 썰어 단촛물에 헹궈 건져 물기를 뺀다.

그릇에 마늘 다짐, 식초, 석류청, 설탕, 고추기름, 간장, 소금, 연겨자를 넣고 잘 섞는다.

해파리를 건져서 물기를 꼭 짠 다음 고추기름, 겨자초장에 무친다.

접시 가운데 해파리 무친 것을 담고 가장자리에 꽃모양으로 t배를 돌려담은 다음 표고버섯, 새우, 오이, 전복, 늙은 호박 순으로 돌려 담고 겨자초장을 해파리에 끼얹는다.

방송한 요리 석류겨자소스해파리냉채  레시피를 참고하세요..

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Pomegranate mustard sauce jellyfish cold

[Materials] jellyfish 300g, rollover (the largest), 1 hot pepper oil 1t, honey 1t, shrimp (medium to) 10a-Marie, 1 cucumber, danchotmul moderate, 4 shiitake mushrooms, sesame oil 1 / 3t, soy sauce 1t, old Pumpkin 100g, a small amount of salt, 1/4 times

[Pomegranate gyeojajang] garlic cloves to 1 / 2T, vinegar 1T, 1T pomegranate blue, hepatic 1 / 2T, kkotsogeum slightly, soft mustard 1T

The entire surface is poured boiling water in the pot, place a jellyfish on a wide spread plates the server pour boiling water, then immerse in cold water Made picked 1cm, curled around to remove the salty taste. Squeeze the jellyfish and squeeze it in 1cm wide, soak in the flour and place in the refrigerator for 1-2 hours.

Wash the abalone with a brush, remove it with the end of the spoon, remove the intestine, put it in boiling water, peel it, and drain it. Cut down the abalone and cut into 1 / 3t of soy sauce, 1t of chili oil and 1t of starch syrup.

The shrimp boils from the cold water, and when the color begins to change, it rescues it.

Slice the cucumber into 4cm lengths and slice it in half slices. Rinse and discard water.

Shiitake mushrooms are rinsed and drained a tease keeping the poles come in salty sesame oil and then sliced ​​into 1cm wide jorinda put a little soy sauce (1 / 2T).

The old pumpkin is sliced ​​into cucumber, boiled in water, put in a small amount of salt, boiled in a little bit, cooled in ice water. Rinse with a small amount of water.

Cut the slices thinly by taking the flower shape, and rinse it with the monocle.

Add the garlic clove, vinegar, pomegranate, sugar, chili oil, soy sauce, salt, and mustard in a bowl and mix well.

The jellyfish is squeezed out, and then the salty water is squeezed out, and then it is ruined in chili oil and mustard plant.

Among dish containing the jellyfish muchin containing a t-fold return in a flower shape on the edge, and then back to contain shiitake mushrooms, shrimp, cucumber, abalone, pumpkin mustard plant height in order kkieonneunda jellyfish.

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