더덕누르미
[재료] 통더덕 100g, 당근 30g, 쇠고기(우둔살) 80g, 표고버섯 3개, 느타리버섯 30g, 대파 1대, 달걀 1개, 소금 적당량, 식용유 적당량, 잣가루 적당량, 홍고추
[양념장] 간장 4T, 설탕 2T, 다진 파 1T, 다진 마늘 1T, 후춧가루 1/3t, 깨소금 1T, 참기름 1T
통더덕은 손질하여 껍질을 벗기고 깨끗이 씻는다. 끓는 물에 소금을 넣고 데쳐 쓴맛을 우려낸 다음 찬물에 30분 정도 담가 둔다.
더덕의 물기를 거두고 3~4cm 길이로 어슷하게 썬다. 대파는 길게 어슷 썬다.
당근은 껍질을 벗기고 4cm 길이로 토막낸 뒤 1cm 너비로 얇게 썰어 끓는 소금물에 살짝 데친다.
쇠고기는 얇게 포를 떠서 4*1cm 크기로 썬 다음 칼로 자근자근 칼집을 낸다. 양념장을 만들어 절반을 넣고 버무린다.
느타리와 표고버섯은 끓는 물에 살짝 데쳐 느타리는 찢고 표고는 얇게 저민다. 달걀은 황백 지단을 부쳐 4cm 길이로 채 썬다.
볼에 도라지와 대파, 당근, 버섯을 넣고 남은 양념장으로 버무린 뒤 냄비에 (4)의 쇠고기를 볶다가 양념한 재료를 넣고 푹 익힌다. 접시에 맛깔스럽게 담은 뒤 지단을 얹고 잣가루를 뿌려 낸다.
방송한 요리 더덕누르미 레시피를 참고하세요..
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Dodok Butur
[Ingredients] Tong duck 100g, carrots 30g, beef (rash) 80g, mushroom 3, mushroom 30g, 1 large egg, 1 egg, salt suitable amount, edible oil suitable amount,
[Marinade] Soy sauce 4T, sugar 2T, chopped 1T, chopped garlic 1T, pepper 1 / 3t, sesame 1T, sesame oil 1T
Tong duck is groomed, peeled and washed clean. Put the salt in boiling water, rinse the bitter tastes, then let cool for 30 minutes in cold water.
Grab the bite of dodok and cut it 3 ~ 4cm long. The lobes slice long.
Carrots are peeled, cut 4cm long, sliced thinly 1cm wide, and boiled in boiling brine.
The beef is sliced into 4 * 1cm size and then cut with a knife. We make marinade, put half and boil.
Oysters and shiitake mushrooms are slightly boiled in water. Eggs are yellowish white zidan and cut into 4cm length.
Put bellflower, green onions, carrots and mushrooms in the bowl and boil them with the sauce left over. Pour the (4) beef into the pan and add seasoned ingredients. Taste it on a plate and put the zidan and sprinkle with parsley.
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