버섯 마파두부 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2016년 7월 29일 방송한 요리 버섯 마파두부 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.

버섯 마파두부

[재료]

찌개용 두부 2모 (600g), 돼지고기 간 것 300g, 표고버섯 5개, 팽이버섯 3팩,

대파(흰 부분) 10cm, 식용유, 고추기름, 후춧가루 적당량씩

[마파 양념] 된장, 청주 1 1/2T, 간장 1T, 전분 1T, 설탕 1/2t, 고추기름 1/2t,

마늘 다짐 3알, 물 4T

[과정]

1. 볼에 된장과 두반장을 1 : 1 비율로 넣고, 맛술과 맛간장, 설탕, 고춧가루를 넣어준다.

2. 팬에 다진 돼지고기와 다진 마늘을 함께 볶고, 청주를 넣어준다.

3. 표고버섯을 썰어 넣고 후추로 간을 한다

4. 팬에 준비한 양념장을 넣고 팽이버섯을 썰어 넣는다

5. 끓는 물을 부어주고, 깍둑썰기한 두부를 넣어준다

6. 맛술, 설탕을 넣고 녹말가루를 물에 풀어 넣는다. 고추기름, 참기름, 다진 파를 넣는다

방송한 요리 버섯 마파두부 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Mushroom tofu

[material]

Two pieces of tofu (600g), 300g of pork, 5 pieces of shiitake mushrooms, 3 packs of mushrooms,

Greens (white part) 10cm, cooking oil, pepper oil, pepper Appropriate amount

[MaPa sauce] Doenjang, Cheongju 1 1 / 2T, soy sauce 1T, starch 1T, sugar 1 / 2t, chili oil 1 / 2t,

3 pieces of garlic compaction, 4T of water

[process]

1. Put the miso and two halves in a bowl at a ratio of 1: 1, and add the sauce and the flavored soy sauce, sugar, and red pepper powder.

2. Fry the pork with minced garlic and chopped pork, and add sake.

3. Slice the shiitake mushrooms and cook them with black pepper.

4. Put the sauce prepared in the pan and slice the top mushrooms

5. Pour boiling water and add diced tofu

6. Add sugar, sugar and starch powder into water. Add chili oil, sesame oil, chopped green onion

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