우엉고추즉석간장장아찌
재료
우엉 200g, 식초 1큰 술, 소금 약간, 청양고추 2개
간장물 – 간장 1/3컵, 물 1/3컵, 다시마 사방 10cm 1장, 가다랑어포 3큰 술, 맛술 5큰 술, 설탕 2큰 술, 식초 2큰 술, 마늘즙 1작은 술
만드는 법
1. 우엉은 필러로 껍질을 벗기고 2cm 길이로 토막 내 세로로 반을 가른다.
2. 물에 소금과 식초를 넣어 녹인 후 우엉을 담가 갈변 현상을 막는다.
3. 청양고추는 송송 썰어 씨를 턴다.
4. 냄비에 간장 물을 넣어 끓으면 다시마를 넣어 잠시 더 끓인 후에 건지고 맛술과 물엿, 식초, 마늘즙을 넣어 은근하게 끓인다.
5. 끓인 장물을 불에서 내린 후에 가다랑어포를 담가 1분 정도 우린 후에 건지고 장물을 차게 식힌다.
6. 밀폐용기에 우엉과 청양고추를 켜켜로 담고 5의 간장물을 부어서 잠기게 한 뒤 반나절 정도 지난 후에 바로 건져 먹는다.
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Burdock red pepper instant soy sauce pickle
material
200g of burdock, 1 tablespoon of vinegar, a little salt, 2 pieces of Cheongyang pepper
Soy sauce - 1/3 cup of soy sauce, 1/3 cup of water, 10cm of seaweed every 10cm, bonito fish 3 tablespoons, 5 tablespoons of sake, 2 tablespoons of sugar, 2 tablespoons of vinegar, 1 teaspoon of garlic juice
how to make
1. Peel the burdock with a filler and cut it in half lengthwise in 2 cm length.
2. Put salt and vinegar in water to dissolve, then burring burdock to prevent browning.
3. Cheongyang red pepper turns the seeds.
4. Put the soy sauce water into the pot, add kelp, boil it for a while more, and then add the syrup, syrup, vinegar, and garlic juice and simmer it.
5. After boiling the object from the fire, immerse the bonito in water for about 1 minute, then let it dry and cool the object.
6. Put burdock and Cheongyang red pepper in the airtight container, pour 5 soy sauce and immerse it. After about half a day, it is eaten immediately.
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