독일 양배추김치 사우어크라우트
재료 : 양배추, 소금, 딜, 월계수 잎, 사과, 훈제 비계, 설탕, 소금, 후추, 캐러웨이 씨앗
1. 잘게 썬 양배추에 소금을 넣고 물이 나올 때까지 꾹꾹 눌러준다
2. 잼 글라스에 절인 양배추를 담고 꾹꾹 눌러준다
3. 물이 많이 생긴 양배추 위에 양배추 한 장으로 뚜껑을 덮어주고 잼 글라스의 뚜껑을 덮는다 (뚜껑을 덮기 전 양배추로 위를 덮어주면 산소가 들어가는 것을 막아준다)
4. 잼 글라스에 절인 양배추를 담가 18도에서 5일 정도 두었다 온도가 낮은 보관실에 조금 더 둔다 (양배추 김치가 담긴 글라스를 볼에 넣어 보관해야 흘러나오는 물을 해결할 수 있다)
5. 완성된 양배추 김치를 냄비에 넣고 월계수 잎, 사과, 훈제 비계, 설탕, 소금, 후추, 캐러웨이 씨앗을 넣고 볶는다
6. 기호에 맞게 소시지나 베이컨과 함께 곁들여 먹는다
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German Cabbage Kimchi Sauerkraut
Ingredients: cabbage, salt, dill, laurel leaf, apple, smoked scaffold, sugar, salt, pepper, caraway seed
1. Add the salt to the chopped cabbage and press it till the water comes out.
2. Put pickled cabbage in a jam glass and press it hard.
3. Cover the cabbage with a cabbage on top of a lot of water and cover the jam glass (cover the cabbage with a cabbage before covering it to prevent oxygen from entering)
4. Immerse the pickled cabbage in a jam glass and leave it for about 5 to 18 days. Place it in a low-temperature storage room a little more. (You can save water by storing glass with cabbage kimchi in a bowl.)
5. Put the finished cabbage kimchi in a pan and add laurel leaves, apples, smoked scales, sugar, salt, pepper and caraway seeds and fry
6. Eat with sausage or bacon to suit your taste
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