만능간장 (맛장)
재료
중간장 1컵, 쌀조청 2컵, 청주 1컵, 마른표고 2장, 양파 1/2개, 대파 1/2뿌리, 마늘10쪽, 생강 20g, 감초 5조각, 물4컵, 레몬즙 약간
만드는 법
1. 냄비에 마른표고, 대파, 마늘, 생강, 양파, 감초에 물 4컵 부어 야채수가 2컵 나올 때까지 끓인다.
2. 야채수와 간장, 조청을 넣고 20분정도 끓인 후 마지막에 청주와 레몬즙을 넣어 한번 더 끓여준다.
4. 유리 용기에 담아서 냉장고에 보관하고 사용한다.
방송한 요리 만능간장 (맛장) 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Universal soy sauce (taste)
material
1 cup medium, 2 tablespoons rice, 1 cup of sake, 2 tablespoons, 1 onion, 1/2 onion, 1/2 roots, 10 garlic, 20 g of ginger, 5 pieces of liquorice, 4 cups of water,
how to make
1. Pour 4 cups of water into dried potato, green onions, garlic, ginger, onion and licorice in a pan. Boil until the number of vegetables reaches 2 cups.
2. Add the number of vegetables, soy sauce, and seasoning, boil for about 20 minutes, and then add the sake and lemon juice at the end and boil once more.
4. Store in a glass container and store in a refrigerator.
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