채소 모둠 발효액
재료
조리 후 남은 채소(파, 마늘, 생강, 고추, 우엉, 연근, 미나리, 더덕껍질 등) 설탕, 소금
만드는 법
1. 주방에 작은 옹기를 싱크대 한쪽에 놓아둔다.
2. 주방에서 쓰고 남은 소량의 식재료를 냉장고에 넣지 말고, 적당한 크기로 잘라 설탕에 버무려 항아리에 넣어준다.
3. 3개월 후 걸러 조미료로 사용한다.
방송한 요리 채소 모둠 발효액 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Vegetable group fermentation broth
material
Vegetables left after cooking (par, garlic, ginger, pepper, burdock, lotus root, parsley, dodok shell, etc.) Sugar, salt
how to make
1. Place small pottery in the kitchen on one side of the sink.
2. Do not put a small amount of food left in the kitchen in the refrigerator, but cut it into a suitable size and put it in the jar with sugar.
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