매실 발효액
재료
매실5kg, 설탕4kg, 매실발효액1L, 천일염1큰술
만드는 법
1. 매실은 꼭지를 떼어내고 깨끗하게 씻어 물기를 제거한다.
2. 항아리 바닥에 매실액을 넣고 씻어놓은 매실을 한켜넣고, 설탕과 소금을 넣고 다시 매실, 설탕 순으로 넣어준다.
3. 20%의 설탕을 남겨 위를 두껍게 덮고 비닐을 씌워 시원한 곳에 보관한다.
4. 4개월 후 즙액을 걸러 즙액만 따로 숙성 시킨다.
5. 항아리 바닥에 남은 설탕은 여분의 설탕이므로 녹여 주지 않는다.
방송한 요리 매실 발효액 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Fermented liquid of plum
material
5kg of plum, 4kg of sugar, 1L of plum fermentation broth, 1 tablespoon of salt
how to make
1. Remove the nipple from the plum, wash it clean and remove the water.
2. Put the plum juice on the bottom of the jar and put the plum washed, put sugar and salt, and put it in the order of plum and sugar again.
3. Leave 20% sugar, cover the top, cover with vinyl and store in a cool place.
4. After 4 months, filter the juice and mature the juice separately.
5. The remaining sugar on the bottom of the jar is extra sugar, so do not melt.
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