늙은 호박 맑은 국
늙은 호박 30g, 청양고추 2개, 마른 새우 1컵, 새우젓 2큰술, 얼갈이 배추 1포기, 물 6컵, 다진 마늘 1/2큰술
1. 냄비에 찬물과 건새우를 넣고 육수를 낸다.
2. 늙은 호박은 사각으로 납작썰고 청양고추는 송송썰고 얼갈이배추는 4~5cm 길이로 등분하고 대파는 어슷썬다.
3. 끓는 육수에 늙은 호박을 넣고 끓인다.
4. 호박이 거의 익으면 얼갈이배추를 넣고 한소끔 끓으면 청양고추, 대파, 다진 마늘을 넣고 새우젓으로 간을 맞춘다. 한소끔 끓여 불을 끈다.
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Old pumpkin clear bureau
Old pumpkin 30g, Cheongyang red pepper 2, dried shrimp 1 cup, salted shrimp 2 tablespoons, kelp Chinese cabbage 1 discard, water 6 cups, chopped garlic 1/2 tablespoon
1. Put cold water and dried prawns in a pan and bring out broth.
2. Cut the old pumpkin squares in a square, slice the cheongyang red pepper and cut into 4 ~ 5cm length and cut the green onion.
3. Boil the old pumpkin in boiling broth.
4. If the pumpkin is almost ripe, put the Chinese cabbage, and if it boils, add Cheongyang red pepper, green onion, garlic, and add the shrimp to the liver. Sometimes it boils and turns off the fire.
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