호박지짐이
[재료] 애호박 1개, 느타리버섯 50g, 맛살조개 50g, 풋고추 1개, 홍고추 1개, 대파 1대, 소금 적당량, 고추장 1 1/2T, 된장 1T, 청장 1T, 쌀뜨물 2C
1. 애호박은 씨가 들지 않은 연한 것으로 준비해 2.5cm두께에 열십자로 4등분한다.
2. 맛살조개는 해감을 없애고 살만 발라낸다. 검은 내장을 다듬은 뒤, 오그라들지 않도록 자근자근 두어번 칼집을 넣는다.
3. 풋고추와 홍고추는 어슷 썰어 씨를 털어내고 대파도 4cm길이로 어슷 썬다.
4. 밑이 두꺼운 냄비에 뽀얀 쌀뜨물을 붓고 고추장, 된장을 체에 걸러 푼 다음 청장을 넣고 끓인다. 끓어오르면 애호박, 버섯, 맛살조개, 고추, 대파를 넣어 호박이 흐물하도록 푹 끓여낸다
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Pumpkin grinding
[Ingredients] 1 zucchini, 50g mushroom, 50g fried clams, 1 green pepper, 1 red pepper, 1 green onion, salt suitable amount, 1 kelp koji 1 1 / 2T, miso 1T,
1. Prepare the zucchini that is not taken by the seeds and divide it into four halves in a thickness of 2.5cm.
2. The fried clams remove the feelings and bloom. After finishing the black gut, put the sheath twice in order to keep it from falling.
3. Shoot the green pepper and red pepper seeds slice and slice the green onion 4cm long.
4. Pour thick rice in the bottom of the thick rice, pour hot pepper paste, miso soup, and then put the chungjang boil. When boiled, add zucchini, mushrooms, scallops, red pepper, and green onions to boil pumpkin
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