농어조림
[재료] 농어 1.2kg, 무 250g, 대파 1대, 양파 1/2개, 고추 말린 것 2개, 붉은 고추 1개, 쇠고기 100g, 중국간장(없으면 시판용 간장)1T
[쇠고기 양념] 맛간장 1T, 다진마늘 1/2t, 다진 파 1/2t, 후춧가루 약간, 참기름 1t
[조림 양념] 육수 2C, 생강즙 1T, 메밀간장 1C, 맑은 장국 1T, 다진 마늘 1T
1. 생선은 비늘을 긁고 대가리는 토막을 내서 길이로 반 자른 다음 아가미를 떼어내고 내장을 꺼낸다. 몸통은 5-6등분해서 등에 깊게 칼집을 넣어서 엷은 소금물에 30분정도 담가 둔다.
2. 무는 1cm두께로 부채꼴모양으로 썰고 대파는 어슷썬다. 양파는 채썰고 붉은 고추는 어슷하게 썰어 씨를 털어낸다.
3. 쇠고기는 얇게 썰어서 양념을 한다.
4. 전골냄비 바닥에 무와 고추 말린 것을 깔고 위에 쇠고기 양념한 것을 얹는다.
5. 생선 대가리를 놓고 채소는 반만 얹은 후 양념 섞은 것 반을 끼얹는다.
6. (5) 위에 칼집을 넣은 생선의 등쪽이 위로 오게 놓고 나머지 채소를 얹은 후 남은 조림양념을 끼얹어서 속뚜껑을 덮어 15분정도 조린다.
7. 색이 곱게 나게 중국간장을 넣고 숟가락으로 국물을 떠서 끼얹어가며 15분(국물이 자작할정도로) 더 조린다. 너무 조리면 생선살이 퍽퍽하니 조심한다.
방송한 요리 농어조림 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Simmered sea bass
[Ingredients] 1.2kg of perch, 250g of radish, 1 piece of onion, 1/2 of onion, 2 pieces of dried red pepper, 1 piece of red pepper, 100g of beef, 1T of Chinese soy sauce
[Beef sauce] Taste soy sauce 1T, chopped garlic 1 / 2t, chopped par 1 / 2t, pepper slightly, sesame oil 1t
[Simmered sauce] Sauce 2C, ginger juice 1T, buckwheat soy sauce 1C, clear soup 1T, chopped garlic 1T
1. Fish scrape the scales, cut off the tops, cut off the gills, remove the gills and take out the intestines. Body is divided into 5-6, soak deep into the back and soak in light salt water for 30 minutes.
2. Cut 1cm thick bamboo shoots and cut the green onions. Cut the onion and chop the red pepper to remove the seed.
3. Beef thinly sliced and seasoned.
4. On the bottom of the pot of pots, put dried and dried red pepper, topped with beef seasoning.
5. Place the fish on top and half of the vegetables, then put on half the seasoning mix.
6. (5) Put the fish on the top of the above, put the rest of the vegetables on top, put the rest of the simmered sauce, cover the inside cover and cook for about 15 minutes.
7. Put Chinese soy sauce in a nicely colored sauce and sprinkle soup with a spoon and cook for 15 minutes. If you cook too much, be careful not to lose your fish.
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