배추겉절이
[재료] 쪽파 6대, 절임배추 300g
[소스재료] 사과 50g, 양파 50g, 마늘 20g, 배 20g, 2배 식초 1T, (파프리카, 계절따라 수박)
[무침양념재료] 소스 3T, 멸치액젓 3T, 식초(산도 7%) 2T, 설탕 1T, 고춧가루 1/2T, 홍고추 (씨 제거)40g
1. 절임배추는 물에 한번 헹궈낸 후, 물기를 꼭 짜 둔다. 먹기좋은 크기로 썬다.
2. 쪽파는 4cm정도 길이로 선다.
3. 소스재료는 믹서에 넣어 갈아서 면보나 체에 걸러둔다. (쓰고 남은 즙은 냉동고에 적당량씩 보관해서 필요할 때마다 꺼내쓸 수 있음)
4. 믹서에 (3)의 소스와 액젓, 고춧가루, 붉은 고추 씨 빼서 자른 것, 식초, 설탕을 넣고 함께 간다.
5. 쪽파, 배추를 4의 양념에 버무린다.
방송한 요리 배추겉절이 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Chinese cabbage
[Ingredients] 6 side dishes, pickled Chinese cabbage 300g
[Source material] Apple 50g, onion 50g, garlic 20g, pear 20g, 2 times vinegar 1T, (paprika, seasonal watermelon)
[Seasoning ingredients] Sauce 3T, anchovy sauce 3T, vinegar (acidity 7%) 2T, sugar 1T, red pepper 1 / 2T, red pepper
1. Pickled Chinese cabbage, rinse once with water, then squeeze the water tightly. Cut to a good size to eat.
2. The side wave is about 4cm long.
3. Grind the source material into the mixer and filter it on the cotton wool or sieve. (The remaining juice can be stored in the freezer in an appropriate amount and can be taken out whenever necessary)
4. In the mixer, put the sauce of (3) and the sauce, red pepper powder, red pepper paste, vinegar, and sugar into the mixer.
5. Add the sauce and cabbage to the sauce of 4.
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