꼬리곰탕
[재료] 쇠꼬리 1kg, 무 200g, 대파 2대, 밀가루 1T, 소금 약간, 물 10컵, 아롱사태 적당량
[향신 야채] 대파 1대, 생강 1쪽, 마늘 5쪽, 통후추 약간
[고명] 달걀 2개, 미나리 2줄기, 실고추 약간, 다진 파, 다진 청홍고추
[양념] 청장 1 1/2T, 다진마늘 1T, 후춧가루 1/2t, 소금 1T, 참기름 1T, 깨소금 1T
1. 쇠꼬리는 2cm길이로 토막내고 2~3시간 찬물에 담가 핏물을 완전히 뺀다.
2. 무는 손질하여 큼직하게 토막내고 향신야채는 면주머니에 넣는다.
3. 냄비에 물을 넉넉히 붓고 쇠꼬리와 향신주머니를 넣어 끓인다. 뿌연 첫물은 따라 버리고 다시 물을 부어 팔팔 끓인다.
4. 국물이 뽀얗게 우러나면 2의 무를 넣고 푹 끓인다. 고기가 흐물흐물하면 꼬리와 무, 향신야채를 건져내 무는 1.5*3cm크기로 도톰하게 썰고, 꼬리는 양념에 잰다.
5. 미나리는 손질하여 초대를 만들고, 달걀은 황백 지단을 부친다. 대파는 어슷 썬다.
6. 냄비에 양념에 잰 꼬리와 무를 담은 뒤 보얀 국물에 소금 간을 해 세 번에 나눠 붓고 푹 곤다. 미나리초대와 달걀 지단을 1*4cm크기로 썰어 실고추, 대파와 함께 얹어 낸다.
방송한 요리 꼬리곰탕 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Tail gomtang
[Ingredients] 1kg of sardine, 200g of radish, 2 pieces of flour, 1T of flour, a little salt, 10 cups of water,
[Spicy Vegetables] 1 large green onion, 1 side of ginger, 5 side of garlic,
[Famous] 2 eggs, 2 parsley, slightly red pepper, chopped green onion, chopped red pepper
[Seasoning] 1 1 / 2T chopped garlic, 1T chopped garlic, 1 / 2t pepper, 1T salt, 1T sesame oil, 1T sesame seeds
1. A piece of the tail is 2cm in length, soak in cold water for 2 ~ 3 hours to completely remove the blood.
2. Bite gently cut into pieces and put the spicy vegetables in the cotton pouch.
3. Pour plenty of water into the pot, and put a tortoise shell and a bag of bale. Discard the foggy pieces and pour the water again.
4. If the soup comes out white, add 2 radishes and boil well. If the meat is out of order, cut off the tail, the radish, and the vegetables with a spoon of 1.5 * 3cm, and measure the tail in the sauce.
5. The parsley is groomed to make an invitation, and the egg is yellow and white. The big green slices eose.
6. I put the tail and the radish in the saucepan in the pan, and then I spread the salt to the bojang broth and distribute it in three times. Slice the buttercup invitations and egg zidon into 1 * 4cm size and put them together with red pepper and green onions.
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