호박식혜 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 9월 18일 방송한 요리 호박식혜 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

호박식혜
재료 : 늙은호박 1/4개 300g, 엿기름 350g (한 봉지), 찹쌀밥 2공기, 생수 2.5리터, 흰설탕 1컵

1. 늙은 호박은 껍질 벗겨 씨를 긁어내고 납작하게 사방 2 cm 크기로 썬다.

2. 엿기름은 큰 볼에 담고 생수를 붓고 바락바락 주물러 씻어 앙금이 가라앉을 때까지 그대로 둔다.

3. 전기밥솥에 가라앉은 앙금 위의 윗물을 면보를 밭쳐 그대로 받는다. 앙금이 들어가면 식혜가

진한 회색빛이 되므로 되도록 윗물의 맑은 물만 넣는다.

4. 찹쌀밥을 되직하게 지어 3의 엿기름물에 넣고 1의 늙은 호박도 함께 넣는다.

5. 4를 전기 보온 8시간 정도 시켜주면 밥알이 동동 떠오른다. 밥알이 떠오르면 냄비에 붓고 끓인다.

6. 5의 밥알을 한 국자 건져 찬물에 헹궈 건져 놓은 후에 5에 설탕을 넣고 한소끔 끓여 차게 식힌 후에 호박식혜로 먹는다.

방송한 요리 호박식혜 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Sashimi with pumpkin
Ingredients: 1/4 of old pumpkin 300g, malt 350g (one bag), glutinous rice 2 air, 2.5 liters of water, 1 cup of white sugar

1. The old pumpkin scrape the peeled seeds and flatten them to a size of 2 cm each side.

2. Put the malt in a large bowl, pour boiling water, rinse with Barak Barak, and leave it until the sediment sinks.

3. Take a cotton swab on top of the bottom of the sink that has settled in the rice cooker. When the sediment enters, Sikhye

It will be a dark gray light, so just put the clear water in the top.

4. Put glutinous rice in a bag and put it in 3 malt-water and add 1 old pumpkin.

5. If you heat the rice for about 8 hours, the rice flour floats. When the rice comes out, pour it in a pan and boil it.

6. Rinse 5 rice balls with cold water and rinse them in cold water. Then add sugar to 5, boil slightly, cool and then eat with pumpkin sikhye.

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