눈개승마 장아찌
[재료] 눈개승마(어린순) 600g, 진간장 2C, 물 2C, 양조식초 2C, 설탕 1/2C, 매실청 1/2C, 소금 적당량
1. 눈개승마는 어린순을 준비하여 깨끗이 씻은 후 소금물에 살짝 절인다. 흐르는 물에 헹군 뒤 키친타올로 물기를 제거한다.
2. 냄비에 분량의 진간장, 물, 설탕을 넣고 끓인다. 한소끔 끓으면 불을 끄고 식초를 넣고 식힌다. 식으면 매실청을 넣는다.
3. 보관용기에 1의 눈개승마를 차곡차곡 넣고 2의 간장물을 붓는다. 무거운 돌이나 접시로 눌러 간장물이 눈개승마에 충분히 잠기게 한다.
4. 냉장보관한다.
방송한 요리 눈개승마 장아찌 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Pitcher horse riding pickle
[Materials] 600g of pearl ranching (young ladies), 2C of soy sauce, 2C of water, 2C of vinegar, 1 / 2C of sugar, 1 / 2C of plum,
1. Prepare the ladle for riding the pear, clean it, and pick it up in salt water. Rinse in running water and remove the water with a kitchen towel.
2. Put a small amount of soy sauce, water and sugar in a pan and boil. If it boils, turn off the fire and add vinegar and cool. When it cools, we put plum cake.
3. Put 1 tiger riding horse in a storage container and pour 2 soy sauce. Press a heavy stone or plate to allow the soy sauce to submerge in the paddy riding.
4. Refrigerate.
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