육개장 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 5월 13일 방송한 요리 육개장 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

육개장

[재료] 양지머리 600g, 물 10C, 대파 3대, 숙주 200g, 불린 고사리 100, 팽이버섯 100g, 눈개승마 100, 소주 약간

[양념] 고춧가루 6T, 국간장 4T, 다진마늘 2T, 후춧가루 1t, 참기름 2T

1. 양지머리는 찬물에 반나절 담가 핏물을 뺀다.

2. 냄비에 물을 붓고 끓으면 1의 양지머리를 넣고 소주를 붓는다. 뚜껑을 덮고 푹 삶는다. 꼬지로 찔러 푹 들어가면 꺼내어 식혀 결대로 찢고, 육수는 기름기를 걷어내 준비해둔다.

3. 대파는 5cm 길이로 썰어 끓는 물에 데친후 찬물에 헹군다. 숙주와 눈개승마도 데친다. 불린 고사리는 먹기 좋은 길이로 자르고, 팽이버섯은 밑둥을 자르고 데친다.

4. 볼에 (2)의 양지머리, 데친 대파와 숙주, 고사리, 팽이버섯을 넣고 분량의 양념 재료를 넣어 버무린다.

5. (2)의 육수에 (4)의 양념한 재료늘 넣어 푹 끓인다.

6. 국물 맛이 어우러지면 먹기 직전에 데친 눈개승마를 넣어 한소끔 끓인 후 완성한다.


방송한 요리 육개장 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Yukgaejang

[Materials] brisket 600g, water 10C, 3 large pieces, 200g host, 100 ferns, 100g top mushroom, 100 ranchers, a little shochu

[Seasoning] red pepper powder 6T, soup soy sauce 4T, chopped garlic 2T, pepper powder 1t, sesame oil 2T

1. The brisket bites the cold water for half a day.

2. Pour water into the pan and boil 1 pound brewed poured shochu. Cover and cover well. When you poke into a barbie, you take it out and it rips and tears, and the broth prepares to remove the grease.

3. Slice the green onion 5cm long, boil it in boiling water and rinse it in cold water. Hosts and tear-riding horses also. The fern is cut to a good length, and the top mushroom cuts the root and bites it.

4. Put the brisket of the (2) bamboo shoots, the battered chicks and the host, bracken, and mushrooms in the bowl, and put some amount of seasoning ingredients in the bowl.

5. We put seasoned ingredients of (4) into soup of (2) and boil thoroughly.

6. When the broth flavor is mixed, put the pounded horse riding immediately before eating and boil it once and finish it.

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