죽순고추장장아찌 레시피 ( 요리법, 만들기 )

MBC 기분좋은날 2015년 3월 12일 방송한 요리 죽순고추장장아찌 레시피 ( 요리법, 만들기 )를 간단히 소개합니다.

죽순고추장장아찌

재료

죽순(통조림) 3개, 고추장 1과1/2컵, 설탕 1/3컵, 간장 3큰 술, 맛술 3큰 술

만드는 법

1. 죽순은 물에 헹궈 빗살무늬 사이 석회질을 없애고 씻어 물기를 턴다.

2. 1의 죽순은 손가락 굵기로 길이대로 썰어 채반에 널어 말린다.

3. 냄비에 고추장과 설탕 간장 맛술을 넣어 한소끔 끓여 차게 식힌다.

4. 꾸덕하게 말린 죽순에 3의 고추장 양념을 버무려 밀폐용기에 담아 삭혀 일주일 후부터 양념이 배면 참기름에 조물조물 무치거나 참기름 파 마늘 양념에 버무려 팬에서 살짝 구워 먹는다.

방송한 요리 죽순고추장장아찌  레시피를 참고하세요..

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Bamboo shoots hot pepper paste

material

Three canned bamboo shoots (canned), 1 and 1/2 cup of hot pepper paste, 1/3 cup of sugar, 3 tablespoons soy sauce, 3 tablespoons of sake

how to make

1. Bamboo shoots are rinsed in water to remove calcification between combs, wash and bite.

2. The bamboo shoots of 1 are sliced into lengths with the thickness of the fingers and dried in a tray.

3. Put hot pepper paste and sugar soy sauce into the pot and boil it slightly.

4. Add 3 kinds of hot pepper paste to a dried bamboo shoot and put it in an airtight container. After a week, the sauce will be cooked on the back sesame oil and cooked in sesame oil and garlic sauce.

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