아마씨 송편 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 9월 21일 방송한 요리 아마씨 송편 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

아마씨 송편

재료: 멥쌀가루6컵, 뜨거운물 1컵, 단호박가루2큰술, 자색고구마가루2큰술, 쑥가루2큰술, 참기름2큰술, 솔잎 적당량

송편소: 볶은콩가루1큰술, 설탕3큰술, 물2큰술, 아마씨3큰술


만들기

1 멥쌀가루 만들기

->멥쌀을 5시간 정도 물에 불린 다음 물기를 제거하고 방앗간에서 소금을 넣어서 빻아둔다.

2 반죽하기

->멥쌀가루는 3등분한 다음 각각 단호박가루, 자색고구마가루, 쑥가루를 넣어서 잘 섞는다.

->위의 가루들에 뜨거운 물을 넣어서 차지게 반죽한 다음 비닐 등에 넣어서 둔다.

3 소만들기

->믹싱볼에 깨소금, 볶은 콩가루, 설탕, 물을 넣고 잘 섞어서 송편 소를 만든다.

4 빚기

->반죽을 직경 3cm 정도의 완자로 만들어 4의 소를 넣고 송편을 빚는다. 각각의 반죽에 직경0.5cm 정도 되도록 완자를 빚은 다음 송편에 색스럽게 붙인다.

5 찌기

->김이 오른 찜통에 솔잎을 깔고 5의 송편을 15분 정도 찐 다음 찬 물에 참기름을 넣어서 손으로 비빈 다음 찐 송편에 참기름을 발라가면서 꺼내 식힌다.

방송한 요리 아마씨 송편 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Flax seeds

Ingredients: 6 cups of rice flour, 1 cup of hot water, 2 tablespoons of pumpkin powder, 2 tablespoons of purple sweet potato flour, 2 tablespoons of mugwort powder, 2 tablespoons sesame oil, pine needles

Songpyeon: 1 tablespoon of roasted soybean flour, 3 tablespoons of sugar, 2 tablespoons of water, 3 tablespoons of flaxseed


to make

1 Making rice flour

-> Rice is poured into water for about 5 hours, then remove the water and grind the salt in the mill.

2 kneading

-> Rice flour is divided into three halves, then mixed with pumpkin powder, purple sweet potato flour and mugwort powder.

-> Put the hot water in the above flour, knead it, put it on vinyl, etc.

Create three

-> Put sesame, roasted soybean flour, sugar, and water in a mixing bowl and mix them well to make a pine.

4 Bulls

-> Make dough of 3cm in diameter and make 4 pieces of cow, and make songpion. Pour the dough into each dough to a diameter of about 0.5 cm, and then stick it colorfully on the piece of paper.

5 steam

-> Steaming pine needles on the right steamer, steam 5 sesame seeds for about 15 minutes, put sesame oil in the cold water, and then rinse it with your hands, then apply sesame oil to the steamed sesame seeds and cool them.

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