시래기 고등어조림(시래기+고등어)
시래기 200g, 생고등어 1마리, 대파 10cm, 풋고추 1개, 붉은 고추 1개
양념장 - 간장 3큰술, 고추장 2큰술, 고춧가루 1과1/2큰술, 올리고당 2큰술, 다진 마늘 1/2큰술, 다진 생강 1/2작은술, 후추 약간
고등어 밑 간 - 소금 1/2작은술, 후추 약간
1. 생고등어는 지느러미와 내장을 제거한 뒤 사선으로 칼을 기울여 3~4토막으로 자른다.
2. 고등어에 소금, 후춧가루로 밑 간을 한다.
3. 대파, 고추는 어슷썰어 준비한다.
4. 시래기는 6~7cm 길이로 등분한 뒤 잠길만큼 물을 붓고 불에 올린다.
5. 시래기가 부드러워지면 위에 고등어를 얹고 대파와 청홍 고추를 얹은 뒤 양념장을 고루 끼얹어 가며 조려준다.
방송한 요리 시래기 고등어조림(시래기+고등어) 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Sake mackerel boiled (Seagawa + mackerel)
200g of Seagrass, 1 mackerel, 1cm of green onions, 1 green pepper, 1 red pepper
Marinade - 3 tablespoons soy sauce, 2 tablespoons red pepper paste, 1 tablespoon chili powder, 2 tablespoons of oligosaccharide, 1 tablespoon chopped garlic, 1/2 teaspoon chopped ginger, pepper
Mackerel bottom liver - 1/2 teaspoon salt, pepper slightly
1. Remove mackerel from fins and viscera and tilt knife with diagonal line and cut into 3 ~ 4 slices.
2. Mackerel with salt and pepper.
3. Prepare chopped green pepper and red pepper.
4. Syringe is divided into 6 ~ 7cm length, then pour water enough to lock and put on fire.
5. When the Siracha softens, put mackerel on top and top with green onion and red pepper.
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