시래기밥(시래기+멸치)
불린 쌀 3컵, 시래기 200g, 멸치육수 3컵
시래기 양념 - 된장 1큰술, 참기름 1큰술, 다진 마늘 1작은술
비빔양념장 - 간장 2큰술, 고춧가루 1작은술, 통깨 1/2작은술, 참기름 1큰술
1. 삶은 시래기는 깨끗이 씻어 물기를 꼭 짠 뒤 겉의 질긴 껍질은 벗겨내고 3cm 길이로 짧게 자른다.
팁 - 질기지 않은 경우는 그냥 사용해도 좋다.
2.시래기에 양념을 넣고 고르게 조물조물 무친다.
팁 - 시래기의 물기가 많이 남아 있으면 밥이 질어지므로 주의한다. 아니면 물 조절
3. 밥솥에 불린 쌀을 넣고 시래기를 위에 고르게 얹은 뒤 멸치육수를 부어 밥을 짓는다.
4. 양념장을 곁들여 비벼 먹는다.
방송한 요리 시래기밥(시래기+멸치) 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
#####################################
Sagami rice (Sagara + anchovy)
3 cups of rice called, 200 grams of seagrass, 3 cups of anchovy broth
Syrup seasoning - 1 tablespoon miso, 1 tablespoon sesame oil, 1 teaspoon minced garlic
Bibim sauce - 2 tablespoons soy sauce, 1 teaspoon red pepper powder, 1/2 teaspoon sesame seeds, 1 tablespoon sesame oil
1. Rinse the boil cleanly and squeeze the water, peel off the tough bark on the outside, and cut it short 3cm long.
Tip - If you do not get tired, just use it.
2. Add spices to the sea bream and evenly add salt.
Tip - Be careful because the rice will be squeezed if there is a lot of water in the sage. Or water control
3. Put the rice called rice cooker and place the rice on top of it uniformly and pour anchovy broth to cook rice.
4. Rinse with marinade.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.