아마씨밥
재료: 아마씨2큰술, 연근(15cm)1토막, 당근½개, 은행12알, 잡곡¼컵, 쌀1½컵, 물2컵, 식초1큰술
양념간장: 쪽파10줄기, 양파1/4개, 청홍고추1개씩, 간장4큰술, 아마씨1큰술, 참기름1큰술
만들기
1 연근은 껍질을 벗긴 다음 식촛물에 담갔다가 사방2cm로 잘라둔다. 당근도 연근과 같은 크기로 썬다.
2 은행은 팬에 기름을 조금 넣고 볶아서 껍질을 벗긴다.
3 쌀은 잡곡과 같이 씻어서 30분간 불린 다음 냄비에 넣고 1의 연근, 당근, 2의 은행, 아마씨와 물을 넣어서 밥을 한다.
4 쪽파는 송송 썰고, 양파와 고추는 잘게 다진 다음 분량의 양념간장을 만든다.
방송한 요리 아마씨밥 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Flaxseed rice
Ingredients: 2 tablespoons of flaxseed, lotus root (15cm) 1 slice, 1 ½ carrots, 12 eggs of bank, ¼ cup of rice, 1½ cup of rice, 2 cups of water, 1 tablespoon of vinegar
Seasoned soy sauce: 10 sides of safflower, 1/4 onion, 1 red pepper, 1 tablespoon soy sauce, 1 tablespoon flaxseed, 1 tablespoon sesame oil
to make
1 Peel off the root of the lotus root, then dip it in the cauliflower and cut it to 2cm each side. Cut the carrots to the same size as the lotus root.
2 The bank puts a little oil in the pan, roasts it and peels it.
3 Rice is washed like rice cakes and called for 30 minutes, then put in a pot, 1 lotus root, carrots, 2 banks, flaxseed and water are put into rice.
Cut 4 sides, cut onion and pepper to finely chopped, then make a small amount of seasoning soy sauce.
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