채소 꼬리곰탕 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 9월 23일 방송한 요리 채소 꼬리곰탕 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

채소 꼬리곰탕

재료

소꼬리 1kg, 무 200g, 배추 200g, 얼갈이 200g, 불린 고사리 150g, 당근 2개, 대파 4대, 물 15C, 부추 50g, 들깨가루 적당량, 참기름 약간,

만드는 방법

1. 소꼬리는 반나절 찬물에 담가 핏물을 제거한다. 끓는 물에 넣고 소주를 붓는다. 뚜껑을 약간 열어 30분 끓여 건진다. 한김 식으면 가장자리의 지방을 칼로 제거한다.

2. 무는 납작납작 썬다. 배추와 얼갈이는 깨끗이 씻어둔다. 당근을 껍질을 벗겨 어슷썬다. 대파도 어슷썬다. 부추는 손질하여 씻은 후 4cm 길이로 자른다.

3. 1의 손질한 꼬리에 분량의 물을 넣어 푹 끓인다.

4. 국물이 우러나면 무, 당근을 넣어 끓인다. 무가 말갛게 투명해지면 배추를 길쭉하게 어슷썰어 넣는다. 얼갈이는 반 잘라 끓는 물에 살짝 데친 후 넣는다. 불린 고사리도 먹기 좋게 잘라 넣어 한소끔 끓인다.

5. 그릇에 담고 부추와 들깨가루, 참기름을 뿌려 낸다.

방송한 요리 채소 꼬리곰탕 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Vegetable tail gomtang

material

200g of rice, 200g of cabbage, 200g of kelp, 150g of ferns, 2 pieces of carrot, 4 pieces of green onions, 15C of water, 50g of leek, proper amount of perilla powder,

how to make

1. The tail is immersed in cold water for half a day to remove the blood. Put in boiling water and pour shochu. Open the lid slightly and boil it for 30 minutes. Remove the fat from the edge with a knife if it is cold.

2. Cut tongue flat. Clean the cabbage and eels cleanly. Peel the carrot off and cut it off. The big waves also diverge. Wash the leek with care and cut it to 4cm length.

3. Put a small amount of water in the tail of one of the 1, and boil well.

4. If soup comes out, put radish, carrot and boil. When the radish becomes clear and transparent, the cabbage is sliced ​​long and slenderly. Cut the halves in half and put them in boiling water. Fried falcons are also cut well to eat and boil.

5. Put in a bowl, sprinkle with leek, perilla powder, sesame oil.

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