토마토덮밥 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 9월 23일 방송한 요리 토마토덮밥 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

토마토덮밥

재료

돼지고기 간 것 200g, 오징어 230g, 새우 10마리 (110g), 양파 1/2개, 붉은 피망 2개, 피망 2개, 마늘다짐 2T, 두반장 2T,토마토 캔 1캔 (400g), 물 1C, 청주 1T, 람프라 1T, 설탕 2t, 식용유 1T, 소금, 후추 적당량, 고수, 라임

만드는 방법

1. 오징어는 껍질을 벗기고, 3X5cm 길이로 썰어 잔잔한 칼집을 넣어준다.

2. 새우는 내장을 빼고 등을 벌려둔다

3. 양파는 쭉쭉 다져두고 피망은 각각 먹기 좋게 잘라둔다.

4. 팬에 식용유 2T와 마늘을 넣고 볶다가 향이 나면 양파를 넣고 볶아낸다. 다진 고기를 넣고 두반장을 넣고 볶는다.

5. 토마토는 캔의 물기를 걷어내고 물 1C을 넣고, 중불에서 약 10분정도 한소끔 끓인다.

6. 팬에 식용유를 두르고 강불로 팬을 데운 뒤 피망을 가볍게 볶아내서 소금, 후추로 간을 하고 (5)에 넣는다.

7. 같은 팬에 식용유를 넣고 (1)과 (2)와 오징어 다리를 넣고 소금, 후추, 청주를 넣고 (5)를 넣는다.

8. 냄비에 다시 5분 정도 끓인 다음 람프라와 설탕을 넣는다.

9. 그릇에 밥을 담고 (8)의 토마토 소스를 넣고 기호에 따라 고수와 장아찌 등을 넣고 라임즙을 뿌려낸다.


방송한 요리 토마토덮밥 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Tomato rice bowl

material

Pork meat 200g, squid 230g, shrimp 10 (110g), onion 1/2, red bell pepper 2, bell pepper 2, garlic compaction 2T, Cheongju 1T, Ramfra 1T, Sugar 2t, Edible oil 1T, Salt, Pepper Appropriate amount, Coriander, Lime

how to make

1. Peel the squid, cut it 3X5 cm long and put it in a calm sheath.

2. Shrimp leaves the guts and leaves the back.

3. Keep the onions straight and cut the bell peppers to eat them.

4. Put 2T of cooking oil and garlic in the pan and stir-fry. Add the onion and fry. Put the minced meat, put the two sides and fry.

5. Remove the water from the can of tomatoes, add 1 C of water, and boil it for about 10 minutes.

6. Fill the pan with cooking oil, heat the pan with the flame, and lightly fry the green pepper. Season with salt and pepper and put in (5).

7. Put cooking oil in the same pan, add (1) and (2) squid legs and add salt, pepper and sake (5).

8. Boil the pot for another 5 minutes and then add lamb and sugar.

9. Put the rice in a bowl and put the tomato sauce of (8), add the coriander and pickles according to your taste, and sprinkle the lime juice.

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