약고추장
재료
고추장1kg,다진쇠고기200g,배즙2컵,꿀1/2컵,설탕5큰술,잣5큰술,통깨2큰술,참기름5큰술
양념:진간장1T,설탕1/2T,다진마늘1/2T,다진파1T,후춧가루약간,생강즙1T,참기름1/2T
만드는 법
1.쇠고기는 곱게 다져 분량의 양념으로 양념을 한다.
2.배는 믹서에 갈아 국물만 짜 놓는다.
3.두꺼운 냄비에 참기름을 두르고 양념한 쇠고기를 넣고 볶다 고추장, 배즙, 설탕을 넣고 뭉근한 불에서 나무주걱으로 저으면서 충분히 볶는다.
4.볶아진 고추장에 꿀을 넣고 빛깔이 거무스름해지면 참기름과 잣을 넣어 마무리한다.
방송한 요리 약고추장 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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About hot pepper paste
material
1kg of hot pepper paste, 200g of minced beef, 2 cups of juice, 1/2 cup of honey, 5 tablespoons sugar, 5 tablespoons pine nut, 2 tablespoons sesame seeds, 5 tablespoons sesame oil
Seasoning: soy sauce 1T, sugar 1 / 2T, chopped garlic 1 / 2T, minced pork 1T, pepper slightly, ginger juice 1T, sesame oil 1 / 2T
how to make
1. Beef seasoned with finely chopped sauce.
2. Pour the mixture into the mixer and mix the broth.
3. Put sesame oil in a thick pan, add seasoned beef and fry. Add kochujang, pancake, and sugar. Stir with a wooden spatula and stir thoroughly.
4. Put honey in roasted red pepper paste, and when the color becomes dark, sesame oil and pine nuts are put to finish.
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