육포 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2016년 5월 3일 방송한 요리 육포 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.

육포

재료

쇠고기2kg(우둔,홍두깨),양파1개,마늘1/3컵,인삼1뿌리,생강1톨,배1개,청주 1컵,설탕 1/3컵

간장1컵,설탕1/3컵,후추1/2t,건고추2개,맛술1/3컵,다시물1/3컵,꿀1/3컵

만드는 법

1. 쇠고기를 결대로 0.4~0.5mm 두께로 썰어 가장자리에 붙은 기름 떼어낸다.

2. 청주와 설탕 섞어 얼른 헹구어 핏물을 빼고 소쿠리에 건져 핏기를 뺀다.

3. 면보를 아래위로 깔고 고기를 한 장씩 방망이로 밀어 핏기를 완전히 뺀다.

4. 양파,마늘,인삼,생강,배를 갈아서 고운 주머니에 넣고 짠다.

5. 핏물 뺀 고기에 채소즙과 양념을 넣고 섞어 간이 배이도록 오래 주무른다.

6. 넓은 채반에 고기 펴서 넌 후 바람이 잘 통하는 볕에 두고 웃물 마르면 뒤집어 넌다.

7. 손으로 자주 만져주고 완전히 말라 모양이 틀어지기 전에 뒤집어 준다.

8. 약간 꾸득할 때 거두어 방망이로 밀어준 다음 다시 또 밀어준다.

9. 손바닥 위에 얹어 평평한 상태가 되면 거두어 랩으로 꼭꼭 싸서 냉동보관 한다.


방송한 요리 육포 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Beef jerky

material

2kg of beef, 1 onion, 1/3 cup of garlic, 1 ginger root, 1 ginger, 1 pear, 1 cup of sake, 1/3 cup of sugar

1 cup of soy sauce, 1/3 cup of sugar, 1 / 2t of pepper, 2 pieces of dry red pepper, 1/3 cup of liquor, 1/3 cup of water, 1/3 cup of honey

how to make

1. Cut the beef to a thickness of 0.4 ~ 0.5mm and remove the oil attached to the edge.

2. Mix the sake with sugar and rinse quickly, remove the blood, and drain it to the colander.

3. Slide the face down and push the meat one by one into the bat.

4. Grind onion, garlic, ginseng, ginger, and pear and put them in a cool pouch.

5. Add the vegetable juice and seasoning to the minced meat and mix it for a long time.

6. Spread the meat on a large wedge and leave it in a well-winded environment.

7. Touch frequently with your hands and turn it over before it is completely dry.

8. When you get a little chewing, push it to the bat, then push it again.

9. Put it on the palm of your hand.

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