쟁반쫄면 레시피 ( 요리법, 만들기 )

MBC 기분좋은날 2015년 3월 20일 방송한 요리 쟁반쫄면 레시피 ( 요리법, 만들기 )를 간단히 소개합니다.

쟁반쫄면

재료 : 쫄면 600g, 쇠고기 200g, 콩나물 150g, 송송 썬 배추김치 2컵, 상추 3컵, 치커리 10줄기,

배 1/2개, 참기름 조금

(콩나물 양념) 소금 1작은술, 다진 마늘 1작은술, 참기름 조금, 깨소금

(배추김치 양념) 참기름 1큰술, 깨소금 1큰술, 설탕 2작은술

(양념장) 고추장 3큰술, 고운 고춧가루 2작은술, 간장 1큰술, 설탕 1큰술, 꿀 1큰술, 다진 마늘 2작은 술, 생강가루 조금, 깨소금 조금, 참기름 조금, 사이다 조금

(쇠고기 양념) 간장 1큰술 1/2, 다진 파 2큰술, 다진 마늘과 참기름 1큰술씩, 깨소금과 설탕 1큰술씩, 고춧가루 조금

1. 꼬리를 떼어낸 콩나물은 끓는 물에 살짝 데친 후 식으면 분량의 콩나물 양념에 무친다.

2. 배추김치는 속을 털어내고 국물을 짜낸 후 적당히 썰어 분량의 양념에 무친다.

3. 상추, 치커리는 깨끗이 씻어 한입 크기로 자르고, 배는 채 썬다.

4. 쇠고기도 채 썰어 분량의 양념에 무친 다음 달구어진 팬에 볶는다.

5. 쫄면은 쫄깃하게 삶아 씻어 물기를 털어내고, 참기름에 버무려놓는다.

6. 분량의 양념장을 섞는다.

7. 접시에 쫄면을 담고, 가장자리에는 채소를 돌려 담은 뒤 콩나물, 쇠고기 볶은 것, 김치, 배를 얹어 낸다.

Tip

* 콩나물을 익힐 때 뚜껑을 열고 데쳐야 비린 맛을 잡을 수 있다

* 양념장에 사이다를 넣으면 더욱 감칠맛이 난다


방송한 요리 쟁반쫄면  레시피를 참고하세요..

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Trays cheolmyeon

Ingredients: 600g of Cheolmyeon, 200g of beef, 150g of bean sprouts, 2 cups of Chinese cabbage kimchi, 3 cups of lettuce, 10 chicory,

1/2 pear, sesame oil

(Sprouts seasoning) 1 teaspoon of salt, 1 teaspoon minced garlic, a little sesame oil, sesame seeds

(Cabbage kimchi sauce) 1 tablespoon sesame oil, 1 tablespoon sesame, 2 teaspoons sugar

(Marinade) 3 tablespoons of red pepper paste, 2 tablespoons of red pepper powder, 1 tablespoon soy sauce, 1 tablespoon sugar, 1 tablespoon of honey,

2 tsp of minced garlic, a little ginger powder, a little bit of sesame oil, a little sesame oil, a little bit of cider

(Beef seasoning) 1 tablespoon soy sauce 1/2, 2 tablespoons minced garlic, 1 tablespoon chopped garlic and sesame oil,

1 tablespoon sesame seeds and sugar, red pepper powder

1. Remove the tail of bean sprouts are boiled in water and boiled in a small amount of bean sprouts sprinkled in the condiment.

2. Remove the cabbage kimchi and squeeze out the broth, then slice it into a small amount of seasoning.

3. Wash the lettuce and chicory cleanly and cut into bite-size pieces.

4. Chop the beef and stir-fry in a pan.

5. Chewy noodles are cooked in a chewy way to wash off the water and make sesame oil.

6. Mix the amount of sauce.

7. Put chin myeon on the plate, turn the vegetables on the edge, put the bean sprouts, roasted beef, kimchi, and pear.

Type

* When you cook bean sprouts, you have to open the lid and cook it.

* If you put the cider in the sauce, it will be more delicious.

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