홍삼 수정과 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2016년 3월 8일 방송한 요리 홍삼 수정과 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.

홍삼 수정과

재료 : 물 10컵, 홍삼 4뿌리, 계피 30g, 생강 50g, 흑설탕 2/3컵, 백설탕 1/4컵, 잣 1작은술

곶감 2개, 호두 4개

1. 생강은 얇게 저며 찬물에 헹궈 전분기를 빼고 물 5컵을 넣고 물이 끓기 시작하면 중약불로 30분간 끓인다.

2. 물 5컵에 깨끗이 씻은 계피를 적당히 등분해 넣고 물이 끓으면 중약불로 향이 우러나게 30분간 끓인다.

3. 생강과 계피를 체에 걸러내고 홍삼과 설탕을 넣고 끓여 차게 식힌다.

4. 주머니 곶감을 꼭지를 떼고 반으로 갈라 펼친 뒤 호두를 놓고 돌돌 말아준다. 김발로 꼭꼭 여민 뒤 5mm 폭으로 먹기 좋게 자른다.

5. 그릇에 홍삼, 곶감, 수정과를 담고 잣을 기름기를 닦아낸 뒤 띄워준다.

방송한 요리 홍삼 수정과 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Red ginseng crystal

Ingredients: 10 cups of water, 4 roots of red ginseng, 30 g of cinnamon, 50 g of ginger, 2/3 cup of brown sugar, 1/4 cup of white sugar, 1 teaspoon of pine nut

2 persimmons, 4 walnuts

1. Ginger is sliced thinly, rinse in cold water, remove the first quarter, add 5 cups of water, boil water for 30 minutes when the water begins to boil.

2. Add 5 cups of water thoroughly to the well-cleaned cinnamon and boil for 30 minutes.

3. Filter out ginger and cinnamon, add red ginseng and sugar, boil and cool.

4. Remove the persimmon from the bag of dried persimmon, cut it in half, spread the walnut, and roll it. It cuts 5mm width after eating thoroughly by Kimball.

5. Put red ginseng, dried persimmon, and quartz in the bowl and wipe out the grease and pour the pine nut.

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