새우젓 비늘 김치 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)

MBC 기분좋은날 2015년 10월 7일 방송한 요리 새우젓 비늘 김치 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 간단히 소개합니다.

새우젓 비늘 김치

동치미 무 1kg(2개), 배추 겉잎 500g, 천일염 100g, 무 150g, 쪽파 20g, 미나리 15g

양념:고춧가루 7큰술, 찹쌀풀 1큰술, 다진 마늘 1큰술, 다진 생강 ½작은술, 설탕 1작은술, 멸치가루 1큰술, 소금 약간, 새우젓 1½큰술, 멸치액젓 1½큰술, 소금 약간

1. 무는 껍질째 씻어 길이로 2등분하여 편편한 면이 바닥에 오도록 놓고 윗부분에 사선 모양이 되도록 3cm 간격으로 어슷하게 칼집을 넣는다. 분량의 천일염에 배추와 함께 3시간 정도 절이는데 중간에 아래위를 뒤집어 위치를 바꾸면서 절인 다음 헹구어 체에 밭쳐 30분 정도 물기를 뺀다.

2. 무는 3cm 길이로 곱게 채 썬 뒤 소금을 뿌려 살짝 절인다. 쪽파는 3cm 길이로 썬다.

3. 고춧가루에 찹쌀풀, 젓갈, 다진 마늘, 다진 생강, 설탕, 멸치가루를 넣고 섞는다. 무채를 넣어 섞고 소금으로 간한 다음 30분 정도 두어 양념이 어우러지도록 한다. 여기에 쪽파와 미나리를 넣는다.

4. 물기를 뺀 절인 무의 칼집 사이에 준비해둔 김치소를 골고루 채워 남은 김칫소에 배추잎을 넣어 버무린 뒤 소를 채운 무김치를 감싼다.

5. 무를 꼭꼭 눌러 담은 후 양념 그릇에 생수를 약간 붓고 소금으로 간을 맞춘 후 헹궈 통에 붓는다. 서늘한 곳에서 하루 정도 두었다가 냉장고에 넣어두고 15일 정도 익힌다.


방송한 요리 새우젓 비늘 김치 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Shrimp scalloped kimchi

Dongchimi rice 1kg (2 pieces), Chinese cabbage leaves 500g, sun salt 100g, no 150g, safflower 20g, buttercup 15g

Seasoning: 7 tablespoons red pepper powder, 1 tablespoon glutinous rice paste, 1 tablespoon chopped garlic, ½ teaspoon chopped ginger, 1 teaspoon sugar, 1 tablespoon anchovy powder, salt, 1 ½ tablespoon shrimp sauce, 1 ½ tablespoons anchovy sauce, salt

1. Wash the bark and divide it into two equal lengths. Place the flat surface on the bottom and cut the upper part with a slit at an interval of 3 cm to be oblique. The amount of sun salted with cabbage for about 3 hours in the middle of the middle position to change the position of the bottom, then rinse, then rinse the sieve and drain the water for about 30 minutes.

2. Finely mince 3cm length of radish and sprinkle with salt. Cut the side wings to 3cm length.

3. Put glutinous rice paste, salted fish paste, chopped garlic, chopped ginger, sugar, and anchovy powder in red pepper powder and mix. Add the irrecipitated ingredients and mix with salt. Leave it for about 30 minutes so that the seasoning matches. I put the side and buttercups here.

4. Fill the kimchi cow prepared between the sheaths of the pickled radish minus the water, and wrap the cabbage leaves in the Kimchi cow, which is left, and wrap the mugwort filled with the cow.

5. After pressing the radish, pour a little bit of water into the spice bowl, add the salt and pour into the rinse bowl. Leave it in a cool place for a day, then put it in the refrigerator and let it cook for about 15 days.

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