창난젓 깍두기
무 1kg(1개), 소금 1큰술, 설탕 1작은술, 쪽파 70g, 미나리 50g
양념:고춧가루 4큰술, 창난젓 50g, 다진 마늘 1큰술, 다진 생강 2작은술, 소금 ½작은술
1. 무는 손질하여 깨끘이 씼은 후 가로ㆍ세로ㆍ두께 2.5cm 정도로 썬다.
2. 무에 소금, 설탕을 넣어, 1시간 정도 절인 후 체에 밭쳐 10분 정도 물기 뺀다.
3. 쪽파와 미나리는 다듬어 깨끗이 씻은 후 길이 3cm 정도로 썬다.
4. 창난젓은 곱게 다지고, 고춧가루를 제외한 나머지 양념 재료를 넣고 섞어서 김치 양념을 만든다.
5. 절인 무에 고춧가루를 넣고 고루 버무려 빨갛게 색을 들인 다음 김치 양념을 넣고 고루 버무려 항아리에 꼭꼭 눌러 담는다.
방송한 요리 창난젓 깍두기 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Pickled prawns
1kg (1 pcs), 1 tablespoon salt, 1 teaspoon sugar, 70g of sashimi, 50g of parsley
Seasoning: 4 tablespoons red pepper powder, 50g spear, 1 tablespoon chopped garlic, 2 tsp minced ginger, ½ teaspoon salt
1. After cutting the bite, trim it to about 2.5cm in length, width and height.
2. Put salt and sugar in a radish, pick it up for about an hour, put it on a sieve, and drain it for about 10 minutes.
3. After finishing the side and parsley, clean it and cut it to 3cm long.
4. The sprouts are finely chopped, and the remaining ingredients except red pepper powder are added and mixed to make kimchi sauce.
5. Put red pepper powder in pickled radish, add red color, and put Kimchi seasoning in it.
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