뿌리 모둠 발효액
재료
고구마 200g, 양파 200g, 연근 200g, 무 200g, 당근 200g, 우엉 200g, 백설탕 400g, 황설탕 400g, 흑설탕 400g, 소금 1작은 술
1. 모든 재료는 껍질째 씻은 다음 물기를 제거한다.
2. 물기를 제거한 재료는 얄팍하게 썬다.
3. 분량의 설탕 중 60%의 일부를 용기 바닥에 2층 두께로 깐다.
4. 위에 덮을 설탕을 남기고 모든 재료를 골고루 섞어 버무린다.
5. 용기에 70%만 담는다.
6. 남긴 설탕을 재료가 보이지 않도록 덮어 밀봉한다.
7. 덮어 놓은 설탕이 30%쯤 남았을 때 나머지 40% 설탕을 2~3회로 나누어 덮어 주고 밀봉한다.
8. 3개월 후 걸러 원액만 용기에 담아 6개월 이상 숙성시킨다.
방송한 요리 뿌리 모둠 발효액 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Root group fermentation broth
material
200g of sweet potato, 200g of onion, 200g of lotus root, 200g of radish, 200g of carrot, 200g of burdock, 400g of white sugar, 400g of sulfur sugar, 400g of brown sugar,
1. Wash all the material on the skin and remove the water.
2. Slice the material out of the water.
3. Place a portion of 60% of the sugar in a two-layer thickness on the bottom of the container.
4. Leave the sugar on top and mix all the ingredients evenly.
5. Put only 70% in the container.
6. Cover the remaining sugar with the material invisible.
7. When about 30% of the sugar is left, cover the remaining 40% sugar two to three times and seal it.
8. After 3 months, put the raw juice in the container and aged for more than 6 months.
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