귤껍질 발효액 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)

MBC 기분좋은날 2015년 10월 23일 방송한 요리 귤껍질 발효액 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 간단히 소개합니다.

귤껍질 발효액

재료

귤껍질 500g, 귤 즙액 2컵, 배 1/2개, 생강 1쪽, 흰 설탕 1kg, 소금 약간

1. 귤껍질은 깨끗하게 씻어 마지막에 식초를 한두 방울 떨어트리고 5분 정도 둔다.

2. 물기를 제거하고 곱게 채 썬다.

3. 귤은 믹서에 갈아 즙을 짠다.

4. 배는 껍질째 귤껍질 크기로 채썰고 생강도 채썬다.

5. 용기 바닥에 설탕을 2cm 두께로 깔고 덮을 설탕을 남기고 분량의 재료에 설탕 60%를 넣어 윤기가 나도록 버무린다.

6. 버무린 재료를 용기에 70% 정도만 담는다.

7. 남긴 설탕을 재료가 보이지 않도록 덮어 밀봉한다.

8. 덮은 설탕이 30%쯤 남았을 때 나머지 40%을 2~3회로 나누어 덮어 밀봉한다.

9. 4개월 후 발효가 끝나면 액만 걸러 숙성용 용기에 담아 숙성시킨다.

방송한 요리 귤껍질 발효액 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Tangerine peel fermentation liquid

material

Tangerine peel 500g, citrus juice 2 cups, 1/2 pear, ginger 1 side, white sugar 1kg, a little salt

1. Clean the tangerine peel and drop one or two drops of vinegar at the end and leave it for 5 minutes.

2. Remove the water and slice it finely.

3. Tangerine juice is squeezed into the mixer.

4. Pour the skin into a peeled tangerine skin and chop the ginger.

5. Spread 2 cm of sugar on the bottom of the container, leave the sugar to be covered, and put 60% of sugar in the amount of ingredients to make it shiny.

6. Put only about 70% of the stuffed material in the container.

7. Cover the remaining sugar so that the material is invisible.

8. When 30% of the covered sugar is left, cover the remaining 40% with 2 or 3 times.

9. After 4 months, fermentation is completed, and the syringe is aged in the aging container.

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