경장육사 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)

MBC 기분좋은날 2015년 10월 8일 방송한 요리 경장육사 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 간단히 소개합니다.

경장육사

재료 : 밀가루, 소금, 참기름, 밀대, 전복, 표고버섯, 양파, 죽순, 당근, 오이,대파의 흰 부분, 숙주, 돼지고기 등심, 전분가루, 계란, 간장, 춘장, 굴소스, 춘장

* 춘빙 만들기

1. 밀가루에 뜨거운 물, 소금을 넣고 반죽한다

2. 반죽을 적당한 크기로 떼어 납작하게 눌러 한쪽 면에 참기름을 바른다.

3. 참기름을 바른쪽이 서로 마주 보도록 춘빙 반죽을 두 개 합친 후 밀대로 얇게 민다.

4. 팬에 춘빙 반죽이 부풀어 오를 때까지 굽는다.

5. 구운 춘빙 반죽을 바닥에 강하게 내리쳐 두 장으로 분리한다.



* 속 만들기

1. 끓는 물에 전복을 삶는다.

2. 삶은 전복을 꺼내 엄지손가락으로 밀어 껍질에서 분리한다.

3. 삶은 전복을 반으로 썰고 얇게 채 썰어서 준비한다.

4. 표고버섯, 양파, 죽순, 당근, 오이, 대파의 흰 부분을 채 썰어 준비한다.

5. 끓는 물에 숙주를 삶아 준비한다.

6. 등심을 얇게 채 썰고 잘 풀어놓은 계란과 전분 가루에 버무린다.

7. 팬에 식용유를 붓고 열이 오를 때까지 기다리다가 준비한 등심을 볶는다.

8. 팬에 기름을 넣고 채 썰어 준비한 재료 중, 오이와 숙주를 제외하고 다 넣은 후 간장을 넣어 볶는다.

9. 물을 넣은 후 춘장을 풀어주며 볶다가 굴소스 한숟가락, 설탕을 조금 넣어준다.

10. 돼지고기를 넣고 볶다가 물에 푼 전분을 넣고 같이 볶아 그릇에 담아 완성한다.


방송한 요리 경장육사 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Chief officer

Ingredients: wheat flour, salt, sesame oil, plum, abalone, onion, bamboo shoot, carrot, cucumber, white part of green onions, host, pork fillet, starch powder, eggs, soy sauce,

* Make a spring

1. Add hot water and salt to flour and knead.

2. Remove the dough to a suitable size and flatten it with sesame oil on one side.

3. Combine the two doughs so that the right side of the sesame oil is facing each other.

4. Bake until the chunky dough on the pan swells up.

5. Slice the baked chunky dough firmly on the floor and separate it into two sheets.

 

* Creation

1. Boil abalone in boiling water.

2. Take out the abalone and push it with your thumb to separate it from the shell.

3. Boil the abalone in half and prepare it by thinly slicing it.

4. Prepare white shiitake mushrooms, onions, bamboo shoots, carrots, cucumbers and green onions.

5. Boil the host in boiling water and prepare.

6. Thinly slice the sirloin and mix well with the egg and starch powder.

7. Pour the cooking oil into the pan and wait until the heat has risen and fry the prepared sirloin.

8. Fill the pan with oil, cut into pieces, and then add the ingredients except the cucumber and the host, then add the soy sauce and fry.

9. After adding water, loosen the spring rolls and fry them. Add a little oyster sauce, sugar.

10. Add pork and fry, add the starch in the water, fry together, and finish in a bowl.

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