가을배추 쇠고기 갈비 감정 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)

MBC 기분좋은날 2015년 10월 8일 방송한 요리 가을배추 쇠고기 갈비 감정 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 간단히 소개합니다.

가을배추 쇠고기 갈비 감정

재료 : 쇠갈비 잡뼈 600g, 배추 8줄기, 황태포 100g, 양파 1개, 대파 1대, 두부 1/2모, 청양고추 1개, 붉은 고추 1개

(양념) 고추장 3큰술, 조선간장 1큰술, 청주 2큰술, 조청 1/2큰술, 소금, 다진 마늘 1큰술, 참기름 1/2작은술

(냉장고 속 국물 내기 재료) 버섯기둥 5개, 북어 대가리 1개, 무말랭이 20g, 쌀뜨물 18컵

1. 냄비에 북어 대가리를 볶다가 버섯기둥과 무말랭이를 넣고 쌀뜨물을 부어서 푹 끓인다.

2. 핏물을 뺀 쇠갈비는 끓는 물에 한번 데친 후에 1의 냄비에 넣어 푹 끓여 진한 국물을 만든다. 쇠갈비는 건져 한김 식힌다. 뜨거운 국물은 면보에 걸러 맑은 국무만 받는다.

3. 황태포는 찢은 것으로 준비해서 찬물에 헹궈 물기를 꼭 짜고 잘게 더 찢는다.

4. 배추는 2cm 폭으로 칼을 뉘여 썰고 양파와 대파는 큼직하게 채 썬다.

5. 청양고추와 붉은 고추는 어슷하게 편 썰고 두부는 사방 2cm 크기로 썬다.

6. 쇠갈비와 황태포를 볼에 담고 양념장을 소금만 빼고 넣어 조물조물 무친다.

7. 6의 쇠갈비와 황태포를 넣어 볶다가 준비한 국물을 6컵 정도만 붓고 배추와 양파를 넣어서 끓인다.

8. 배추가 익혀지고 단맛이 우러나면 대파와 청양고추, 붉은고추, 두부를 넣고 잘박하게 끓여 소금 간한다.

방송한 요리 가을배추 쇠고기 갈비 감정 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Autumn Chinese cabbage beef ribs feelings

Ingredients: 600 grams of bean sprouts, 8 stems of Chinese cabbage, 100g of Hwang Taepo, 1 onion, 1 green onion, 1/2 green onion, 1 red onion, red pepper

(Seasoning) 3 tablespoons of kochujang, 1 tablespoon of Korean soy sauce, 2 tablespoons of sake, 1/2 tablespoon of zojang, salt, 1 tablespoon of chopped garlic, 1/2 teaspoon of sesame oil

(Soup ingredients in the refrigerator) Five mushroom pillars, one cicada, 20 grams of non-salted, 18 cups of rice

1. Fry the pan head on the pan, put the mushroom pillar and the hairless slices, pour the rice sake, and simmer thoroughly.

2. Remove the blood from the beef boiled in boiling water, then boil once into a pot of 1, boiled to make boiled soup. It is cold and cold. The hot broth is filtered by a cotton swab and receives only clear government.

3. Prepare Hwang Taekpo as a torn piece, rinse it in cold water, squeeze the juice thoroughly, and tear it more finely.

4. Cut the Chinese cabbage 2cm wide and cut the onion and the big onion.

5. Cut Cheongyang red pepper and red pepper in the same way and cut tofu 2cm in size.

6. Beggwangbi and Hwang Taepo are put in a bowl, and salt is put into a marinade.

7. Put 6 spices and yellow pepper and fry them. Pour only about 6 cups of broth prepared and boil with cabbage and onion.

8. If the Chinese cabbage is cooked and the sweetness comes out, add Daedong, Cheongyang red pepper, red pepper and tofu and boil well and salt.

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