도라지누르미 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 5월 19일 방송한 요리 도라지누르미 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

도라지누르미

[재료] 통도라지 100g, 당근 30g, 쇠고기(우둔살) 80g, 표고버섯 3개, 느타리버섯 30g , 대파 1대, 잣가루 약간, 홍고추, 황백지단

[양념장] 장 6T, 매실청 2T, 다진 파 1T, 다진 마늘 1T, 후춧가루 1/3t, 깨소금 1T, 참기름 1T

1. 통도라지는 손질하여 돌려가며 껍질을 벗기고 깨끗이 씻는다. 끓는 소금물에 데쳐 쓴맛을 우려낸 후 찬물에 30분 정도 담가둔다.

2. 도라지의 물기를 거두고 3-4cm 길이로 어슷하게 썬다. 대파는 길게 어슷 썬다.

3. 당근은 껍질을 벗기고 4cm 길이로 토막낸 뒤 1cm 너비로 얇게 썰어 끓는 소금물에 살짝 데친다.

4. 쇠고기는 앏게 포를 떠서 4×1cm 크기로 썬 다음 칼로 자근자근 칼집을 낸다. 양념장을 만들어 절반을 넣고 버무린다.

5. 느타리와 표고는 끓는 물에 살짝 데쳐 느타리는 찢고 표고는 얇게 저민다. 달걀은 황백 지단을 부쳐 4cm 길이로 채 썬다.

6. 볼에 도라지와 대파, 당근, 버섯을 넣고 남은 양념장으로 버무린 뒤 냄비에 (4)의 쇠고기를 볶다가 양념한 재료를 넣고 푹 익힌다. 접시에 담은 뒤 지단을 얹고 잣가루를 뿌려 낸다.


방송한 요리 도라지누르미 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Bellows

[Ingredients] Tong bellflower 100g, carrot 30g, beef (rash) 80g, 3 mushroom, 30g mushroom, 1 large mushroom,

[Seasoning] 6T, 1C, 2T, 1T, chopped garlic 1T, pepper 1 / 3t, sesame 1T, sesame oil 1T

1. Tongoragi is groomed, turned, peeled and washed clean. Boil it in boiling salt water. After bitter it, put it in cold water for 30 minutes.

2. Brew the bellflower and cut it 3-4cm long. The lobes slice long.

3. Peel the carrots, slice 4cm long, slice thin 1cm wide and boil in boiling brine.

4. Cut the beef into 4 × 1cm size and then cut it with a knife. We make marinade, put half and boil.

5. Oyster and altitude are slightly boiled in water, tear is tender, and the altitude is thin. Eggs are yellowish white zidan and cut into 4cm length.

6. Put bellflower, green onions, carrots and mushrooms in the bowl and boil it with the sauce left over. Fry the beef (4) into the pan and add seasoned ingredients. After putting it in a dish, put the zidan and sprinkle the rice flour.

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