해물겨자채
[재료] 새우 10마리, 갑오징어 100g, 전복 1개, 죽순 50g, 패주 50g, 오이 1/2개, 배 1/2개, 당근 1/2개, 밤 5개, 달걀 1개, 잣, 레몬즙 약간
양념: 연겨자 3T, 유자청 1 1/2T, 매실청 3T, 식초 3T
1. 냄비에 청주, 대파, 통생강을 넣고 새우를 넣어 불을 켠다.
2. 새우가 익으면 재빨리 꺼내어 찬물에 담갔다가 물기를 제거해둔다.
3. (1)의 물에 갑오징어, 전복을 썰어 데친다.
4. 죽순은 빗살무늬결을 살려 썰고, 갑오징어, 전복을 썰어 데친다.
5. 밤은 편썰고 오이, 배, 당근은 먹기 좋게 썰어 둔다.
6. 달걀은 황백지단을 부쳐서 식힌 후, 썰어둔다.
7. 분량의 양념재료를 잘 섞는다. 냉장고에 차게 보관한다.
8. 볼에 양념과 재료를 넣어 잘 섞어 그릇에 담아 낸다.
방송한 요리 해물겨자채 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Seafood mustard pickle
[Ingredients] 10 shrimp, 100 g squid, 1 abalone, 50 g bamboo shoot, 50 garde, 1/2 cucumber, 1/2 pear, 1/2 carrot, 5 chestnuts, 1 egg, pine nut, lemon Juice
Seasoning: mustard 3T, citron 1 1 / 2T, plum chew 3T, vinegar 3T
1. Put sake, green onions, and ginger in a pan, put the shrimp on and turn on the fire.
2. If the shrimp is ripe, remove it quickly, dip it in cold water, and remove the water.
3. Cut squid, abalone in water of (1) and chop it.
4. Bamboo shoots cut the combs, cut squid and abalone.
5. Cut the chestnuts and cut the cucumbers, pears, and carrots to eat well.
6. Egg is put on a yellowish white zipper, chill, and then chop.
7. Mix the amount of seasoning ingredients well. Keep refrigerated in refrigerator.
8. Put the spices and ingredients in the bowl and mix them well.
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