아사이베리봄나물생채
재료 : 쑥갓 60g, 깻잎 2묶음(60g), 치커리 60g, 참나물 60g, 상추 60g, 재래오이 1개(150g),풋마늘대 20g
양념장 : 송송 썬 풋마늘대 30g, 송송 썬 풋고추 30g, 송송 썬 홍고추 15g, 멸치액젓 3티스푼,
설탕 3티스푼, 식초 4티스푼, 참기름 2티스푼, 다진 마늘 1티스푼, 깨소금 2티스푼,아사이베리 분말 2티스푼
만드는 법
1. 쑥갓은 5~6cm로 잘라 씻고 깻잎은 꼭지를 떼어 반으로 자른다
2. 치커리는 연한 것으로 5~6cm 길이로 자르고 참나물도 연한 것으로 줄기 부분도 사용한다
3. 상추는 꽃상추로 구입하여 가운데를 잘라 씻는다
4. 재래오이는 소금으로 문질러 씻어 두 토막으로 내어 반으로 가른 다음, 골패 쪽으로 썬다
5. 풋마늘은 5~6cm 길이로 잘라 보통 굵기로 채 썬다
6. 분량의 양념으로 먹기 직전에 살랑살랑 무쳐낸다
※ 풋․홍고추는 반으로 갈라 채 썬 후, 송송 썰어 사용해야 골고루 섞여 양념장이 맛있다
방송한 요리 아사이베리봄나물생채 레시피를 참고하세요..
#####################################
Asai berry spring herb raw
Ingredients: 60g of chinese cabbage, 60g of sesame leaves, 60g of chicory, 60g of crab, 60g of lettuce, 150g of traditional cucumber,
Sauce: Songsong perch, 30 grams, sesame seeds, green pepper 30 grams, sesame seeds 15 grams, 3 teaspoons anchovies,
3 teaspoons of sugar, 4 teaspoons of vinegar, 2 teaspoons of sesame oil, 1 teaspoon of chopped garlic, 2 teaspoons of sesame seeds, 2 teaspoons of ascorbic acid powder
how to make
1. Cut 5 ~ 6cm of Sagittaceae and wash the sesame leaves.
2. Chicory is soft and cut to length of 5 ~ 6cm.
3. Lettuce is purchased as flower lettuce, cut in the center and washed
4. Wash the old cucumber with salt, wash it out, cut it in half, cut it into a bowl
5. Cut the foot garlic into 5 ~ 6cm length and cut it into medium thickness.
6. Spice it up before you eat it.
※ Foot and honggochu should be cut in half, then sliced and used.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.