달인의 육개장
육수내기
1. 하루 전 표고버섯 2개를 썰어서 찬물 2.5리터에 담가놓는다.
2. 준비된 표고육수에 다시마를 손바닥 크기로 넣고 끓여준 뒤 끓기 시작하면 다시마를 건져낸다.
3. 무 1/8개, 양파 1/4개, 고추씨 5큰 술, 통후추 2큰 술을 베보자기에 넣고 양지 500g을 함께 넣어 한 시간 동안 뚜껑을 닫고 중불에 끓인다.
4. 삶아진 양지를 꺼내고 대파 4단, 고사리 두 줌을 육수에 20분간 삶는다.
고기밑간
1. 한 시간 삶은 양지와 베보자기를 꺼낸다.
2. 양지를 결대로 찢은 후 조선간장 2큰 술, 다진마늘 2큰 술에 버무린 뒤 후추를 조금 뿌리고 10분정도 숙성시킨다.
양념장
참기름 1큰 술, 카놀라유 1큰 술, 다진마늘 1큰 술, 굵은 고춧가루 3큰 술을 잘 섞어준다.
마무리
1. 육수에 고기를 넣고 양념장을 넣어준다.
2. 소금 1큰 술, 조선간장 1큰 술 넣어준다. (조금씩 넣어가며 간을 맞춰준다)
방송한 요리 달인의 육개장 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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A masterpiece of mastery
Sewing
1. Slice 2 shiitake mushrooms one day and immerse in 2.5 liters of cold water.
2. Put the kelp in palm sized soy sauce and boil it and start boiling.
3. Put 1/8 of radish, 1/4 onion, 5 big liquorice, 2 big liquorice and 2 big liquor into beef porridge and put 500g of sunshine together. Cover for one hour and boil in medium heat.
4. Remove boiled potatoes and boil for 4 minutes in a pan and 2 minutes in a broth for 20 minutes.
Meat Bread
1. I bake for one hour, take out the sun and bebe self.
2. After tearing the sunny side, shake 2 tablespoons soy sauce, 2 big chopped garlic, and sprinkle a little pepper and mature for about 10 minutes.
Sauce
1 tablespoon sesame oil, 1 tablespoon of canola oil, 1 tablespoon of chopped garlic, 3 tablespoons of red pepper powder.
Wrap-up
1. Put meat in broth and put marinade.
2. 1 tablespoon of salt, 1 tablespoon soy sauce soy sauce. (Put in little by little and adjust the liver)
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